ПРЕУКУСНО: Ирски гулаш од јунећег меса (РЕЦЕПТ)
На другачији начин.
Направите омиљено јело Ираца.
Загореле наслаге спадају, судови се цакле: Ова смеса је чудо живо!
Не бацајте кору од банане: Ево како је можете искористити
Ако сте стално УМОРНИ, без енергије, БОЛИ вас ГЛАВА и слаби сте – РАЗЛОГ је вероватно ГРЕШКА коју многи од нас праве!
- 2 кашике уља
- 1 кг јунећег меса исјеченог на коцкице
- 2 лука
- 3 стабљике целера
- 4 велике шаргарепе
- 1 л говеђе супе (коцкица)
- 900 г кромпира
- 25 г несланог путера
- морска со
- свјеже мљевени бибер
Загријте рерну на 200°Ц. У тигањ ставите једну кашику уља и брашно, па додајте месо и пржите на јакој ватри. Извадите говедину из тигања и оставите је на тањиру.
Не чистите посуду, јер ће вам требати да пржите поврће. Док се говедина пржи, огулите и насјецкајте лук, шаргарепу и целер.
Загријте преостало уље у истој посуди и пржите лук, целер и шаргарепу 4-5 минута, или док лук не омекша. Помијешајте месо са поврћем, а затим склоните са ватре.
Сипајте у неку дубљу посуду и прелијте супом па ставите у рерну. Изрежите кромпир на кришке и распоредите по врху. Преко ставите листиће путера и прекријте фолијом. Пеците сат времена, затим склоните фолију и пеците још 15 минута док кромпир не постане хрскав и не добије златну боју.
Старинска торта: Добитна комбинација чоколаде и пудинга (РЕЦЕПТ)
БЛАГОСЛОВ ЗА НЕПЦЕ: Направите домаћи бурек као из пекаре! (РЕЦЕПТ)
Домаћице, загрејете маргарин на собној температури за тили час - ЕВО И КАКО!
Сигурно и ви грешите: Ево како се правилно чува маслиново уље