ПРЕУКУСНО: Када видите шта можете од остатака воћа и поврћа, више их нећете бацати (РЕЦЕПТ)
Одушевићете се!
Често се дешава да када чистите воће и поврће отпатке одмах бацате у канту за смеће.
ПРЕСОЛИЛИ СТЕ РУЧАК? ОВЕ намирнице ће вам помоћи да ПОПРАВИТЕ штету за само пар секунди
Вероватно вам није пало на памет да можете да их искористите и направите занимљиве грицкалице и то много здравије и укусније од оних куповних.
ОБУЧЕНИ ИЛИ НЕ, РАЗЛИКА ЈЕ: Оволико килограма треба да ОДУЗМЕТЕ ако се мерите у одећи
Ово су само неке од идеја као да искористите остатке од јабуке, пашканата, шаргарепе и кромпира:
Чипс од коре јабука
На плех ставите папир за печење, па преко њега коре од јабука. Поспите их мешавином 3 кашичице шећера и 1 кашичице цимета. Пеците 30 минута на 150 степени.
Чипс од остатака поврћа
Отпатке од пашканата, шаргарепе и кромпира полијте маслиновим уљем и поспите белим и црним луком у праху, алевом паприком, сољу и бибером по укусу. Све добро промешајте и пеците 8-10 минута на 200 степени.
Православци обележавају БЛАГОВЕСТИ: Ево шта данас НИКАКО НЕ СМЕТЕ да урадите
Док гледате омиљену серију или неки добар филм ове грицкалице ће вам добро доћи. Уживајте!