ТИХИ УБИЦА: Знате ли ШТА се догађа када вода дуже кува или прокува ДВА пута?
Кувало за воду је последњих година саставни део већине домаћинстава.
Много пута се догоди да прокувате воду, па заборавите јесте ли то учинили, па поново укључите кувало. Или једноставно пустите да вода мало дуже кува док припремите кафу па задремате. Јесте ли икада размишљали да ли је то штетно?
Нажалост, јесте. Додуше, наше мајке, баке, увек су говориле како воду која је дуго кувала за кафу треба бацити па ставити другу. И оне су знале да ту нешто не ваља...
Када се вода остави да предуго ври или се више пута прокувава, њене хемијске супстанце се мењају – на горе!
СМРТ ОДОЗГО: Ово скоро сви имају у кући, а изазива рак и Alchajmera
Уместо да се решите ниже поменутих штетних материја – дугим прокувавањем или вишеструким прокувавањем повећавамо њихову концентрацију! Чак и здрави минерали тако постају штетни, попут калцијума који онда доводи до каменаца у телу, када се таква вода конзумира чешће.
Шта повећавате прекувавањем и дуплим прокувавањем воде?
Арсен
World Health Организатион (WHO) тврди да је највећа опасност води за пиће управо арсен, који доводи до тровања, проблема са органима за варење, дијабетесом, неуропатијом, кардиоваскуларним болестима, лезијама коже па чак и до рака.
Нитрате
Висока температура их претвара у нитросамином, који су канцерогени – погубни за јајнике, црева, мехур, панкреас, стомак, изазивају леукемију …
Флуорид
Нека научна истраживања су потврдила да флоурид утиче на смањење неуролошких и когнитивних функција, смањење плодности и коефицијента интелигенције код деце.