ТРИК КОЈИ СПАШАВА СВЕ ДОМАЋИЦЕ: Припремите торте и колаче за трен ока
Одушевићете се!
Спремне сте за печење колача, али ваше намирнице нису? Маслац, јаја, слатка павлака и други састојци које сте извадиле из фрижидера никако да се угреју на собној температури.
НАЈЛАКШИ НАЧИН: Изгланцајте радијаторе природним средствима!
КИМОНО, СТАРКЕ И ИНДИВИДУАЛНОСТ! Прођите кроз 5 питања и сазнајте да ли сте икона стила
Испирате ли посуђе пре стављања у машину? Можда вам то и није најбоље решење, а ево и зашто
С обзиром на то да се у многим рецептима наводи да састојци треба да буду собне температуре, потребни су вам и неки трикови да убрзате поступак.
Хладном маслацу из фрижидера потребно је око 30 минута да омекша. Постоје трикови који ће вам помоћи да убрзате поступак.
Насецкајте маслац на коцке широке око 1 цм.
Ставите их у посуду за микроталасну, те грејте у интервалима од 10 секунди – укупно не дуже од минут.
Коцкице маслаца не смеју да се растопе, већ треба лагано да омекшају – на додир слободно нека буду мало мекане, али треба још да задрже облик.
Како би се јаја брже угрејала на собној температури, напуните средње велику посуду топлом водом и у њој држите јаја око 10 минута.
Ако вам у рецепту пише да беланца и жуманца треба да буду одвојена, то урадите, те их ставите у мали калуп за сложенац од керамике.
То ставите на лим за печење или велики калуп за сложенац.
Напуните топлом водом до пола и нека стоји до 10 минута.
Млечне производе ћете најбрже угрејати на собној температури тако што ћете их грејати у интервалима од 10 секунди у микроталасној.
Пазите на то да микроталасну не испуштате из вида на дуже време – павлака се може запенити, а млаћеница згуснути.