Ако ПИЈЕТЕ ОВУ КАФУ ПОСЛЕ 11 ЧАСОВА - озбиљно УГРОЖАВАТЕ ЗДРАВЉЕ: Доктори посебно УПОЗОРАВАЈУ 1 ГРУПУ ЉУДИ
Будите опрезни
Ако сте се питали зашто Италијани капућино или било коју другу кафу која садржи млеко, па макар и у најмањој количини конзумирају искључиво у јутарњим часовима тачније до 11 часова, вероватно сте помислили да је још само један у низу хедонистичких ритуала.
Наиме, конзумација млека, понајвише топлог, пре или после оброка је нешто најгоре за стомак будући да млеко никако не помаже дигестивном тракту, односно отежава варење.
Специјалиста саветује: ЕВО КАКО ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ СТРЕСА и зашто је то важно за ваше здравље
НОВАКУ СУ УСКРАТИЛИ БЕЗГЛУТЕНСКУ ХРАНУ: Исхрана је кључна код целијакије, а симптоми РАЗАРАЈУ
Узмимо у обзир да је данас све више људи алергично на лактозу пошто се с годинама смањује количина ензима лактозе која разлаже шећер, па долази до отежаног варења. Такође, млечни производи и те како утичу на телесну тежину што због масти, што због успоравања метаболизма. Стога не можемо рећи да Италијани нису у праву.
Осим тога, Италијани капућино пију у јутарњим часовима и зато што сматрају да им је доза млека коју кафа садржи уједно и мали оброк, па тако није ни необично да их видите како ујутру журе на посао са кафом у руци.
Наравно, ако одете у Италију и тражите у подне капућино нико неће одбити да вам га послужи, али баш неће разумети вашу потребу да тако касно пијете кафу с млеком.