БУРЕК или ПИТА? Ма, ЗОВИТЕ је како хоћете, али ово је КРАЉИЦА од КОРА са ПРАЗИЛУКОМ и МЕСОМ, припрема се за ЧАС, а ТОПИ се у устима
У данашњем ужурбаном свету, рецепти који спајају једноставност са врхунским укусима постају прави драгуљи међу љубитељима кулинарске уметности. Један такав бисер је и феноменална пита са празилуком и млевеним месом
Један од неодољивих рецепата који осваја срца љубитеља домаће кухиње је дефинитивно ова феноменална пита са празилуком и млевеним месом. Њена посебна магија лежи у савршеном складу састојака и једноставној припреми која ће одушевити и најзахтевније гурмане.
ЧАРОЛИЈА из ТИГАЊА! Најбржи и најваздушастији УШТИПЦИ који једноставно ИЗЛЕЋУ из ТИГАЊА, тајна је у једном САСТОЈКУ
Шницле на Бака Јелин начин су ПРОВЕРЕНО ПРЕУКУСНЕ! Постоје многи РЕЦЕПТИ, али ни један не даје овако СОЧНО МЕСО
Састојци:
- 1 већи празилук
- 500 гр танких кора
- 300 гр млевеног меса
- Уље
- Со
- Млевени бибер
- 1 јаје
- 1 кашика гриза
Припрема:
Празилук и месо: На почетку, испржите ситно сецкани празилук на уљу све док не омекша, а затим додајте млевено месо. Динстајте месо заједно с празилуком око 5-6 минута док не добије лепу боју и постане сочно.
Ароматични додаци: Додајте соли и млевеног бибера по укусу. На крају, разбијте јаје у смесу и додајте кашику гриза. Све добро измешајте како бисте постигли хомогену смесу богату укусима.
Припрема кора: Прву кору ставите на равну површину и премажите је уљем. Поставите другу кору и њу такође премажите уљем. Обе коре преклопите на пола.
Филовање и обликовање: На почетак свитка ставите пуну кашику припремљеног меса и обликујте троугао, савијајући коре као што је приказано у приложеном видеу. Ређајте их у подмазан плех и премажите уљем како би добиле лепу боју током печења.
Печење: Пеците питу у претходно угрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 35 минута, или док лепо не порумене. По жељи, поспите питу сусамом како бисте додали додатну хрскавост и арому.
Ова фантастична пита ће одушевити ваше чуло укуса својом сочношћу и сјајном комбинацијом састојака. Рецепт је једноставан, али резултат је укусан оброк који се топи у устима. Испробајте га и уживајте у аутентичном укусу домаће кухиње!