ПРАВИЋЕТЕ ИХ СТАЛНО: Традиционални РЕЦЕПТ за најбоље САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА, овај састојак МЕЊА СВЕ (ВИДЕО)
Пријатно!
Сармице од зеља имају специфичну, ненаметљиву а неодољиву арому, у чему има много посебности.
УПОЗОРЕЊЕ ЛЕКАРА: Трудинице би обавезно требале да ИЗБЕГАВАЈУ ову храну - могу изазвати разне КОМПЛИКАЦИЈЕ
ЈАРЦА чека ново познанство, док је РАК преплашен за будућност везе: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 3. дан АПРИЛА
Потребно је:
- 1 већа веза младог зеља
- веза младог црног и белог лука
- 2 рендане шаргарепе
- 1 лонче од 100 гр пиринца
- уље, мл. паприка
- зачин суви или со
- мл. бибер
- 200 мл куваног марадајза
- 1 кашичица брашна
- 1 л воде 1 кашичица сирећета
Припрема:
Исецкати црни и бели лук, а шаргарепу изрендати и све пропржити. Убацити зачин, со, млевен бибер и млевену паприку и све изједначити.
Зеље опрати и очистити петељке и исећи дебљи део. У 1 л воде додати 1 кашичицу сирећета и мало соли, па сваки лист кратко провући кроз кључалу воду. Пиринач обарити у води па процедити.
У пиринач убацити спремљен пржени лук и шаргарепу и све изједначити. На даску раширити лист зеља, сипати пуну кашичицу надева, савити ивице и увјати сармице.
Тепсију подмазати, ређати у плех. У шерпу сипати парадајз, па додати 100 мл воде и 2 кашике маслиновог уља..
Убацити 1 кашичицу брашна измешати жицом и прелити сармице. Ставити у рерну на 220 степени 20 минута да се зашече.