ВИТАМИНСКА БОМБА: Овако ПРИПРЕМЉЕНА КОПРИВА најздравија је за организам, потребно је још пар састојака
Даје енергију и подиже имунитет.
Чорба од коприве је дефинитвивно јело које треба конзумирати што чешће будући да садржи велике количине фосфора, мангана, калијума, магнезијума, азота и калцијума, богата је гвожђем и витамином Ц.
Уколико немате обичај да пијете чај од коприве, направите савршену укусну и веома хранљиву чорбу од коприве, а за то ће вам бити потребно још неколико намирница.
ХРАНА ЗА ДУГОВЕЧНОСТ - Пет намирница које враћају шећер у равнотежу, освежавају и елиминишу холестерол
СТРУЧЊАК УПОЗОРАВА - ВЕОМА ЈЕ ОПАСНО! Грешке са грудњаком које праве све жене, а не знате колико ЛОШЕ утичу НА ЗДРАВЉЕ!
Рецепт за чорбу од зеља и коприве
Састојци:
- 2 везе жеља
- 300 г младих листова коприве
- шака пиринча
- веза першуна
- 1 главица црног лука
- 1 шаргарепа
- уље
- 2 чена белог лука
- 1,5 кашичица соли
- по жељи павлака
- 1 кашичица млевене паприке
Припрема:
Очистите зеље и коприву и ставите да се кувају на средњој ватри. Исецкајте на ситно црни лук, загрејте уље у већој шерпи и додајте лук, па динстајте на благој ватри. Изрендајте шаргарепу, па додајте у лук. Додајте млевену паприку, промешајте, па склоните са ватре.
Скувану коприву и зеље процедите, оставите мало да с еохлади, па исецкајте на ситно. У лук сипајте зеље и коприву и заједно све динстајте пар минута на благој ватри, па посолите и промешајте. Долијте пиринач и прелијте водом.
Кувајте око 20 минута док пиринач не буде скуван, па додајте исецкани бели лук и исцекан першун.
Оставите да се кува још пар минута. Послужите по жељи уз кашику павлаке.