ЧУПАВА ПИТА СА ОРАСИМА: Оригинални рецепт за старински колач који се ТОПИ У УСТИМА (РЕЦЕПТ)
Укусно и мекано
Потребно је:
- 3 јаја
- 2,5 лончета брашна (лонче 200 гр.)
- 100-150 гр шећера
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
- 150 гр маргарина, маслаца или масти
ОВУ ЖИТАРИЦУ НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕДЕ СВАКОГ ДАНА: Максимално јача имунитет и помаже у регулисању холестерола
"НЕ ЖЕЛИМ ДА КОМЕНТАРИШЕМ МАЛОГРАЂАНШТИНУ": Српска глумица о причама да се бави стриптизом - "ОВО ЈЕ УМЕТНОСТ АЛИ И ЈАКО ТЕЖАК СПОРТ"
Надев:
- 1 кг јабука мекших ренданих
- шећер по укусу
- 1/2 цимета
- 100 гр млевених ораха
- 2 кашике млевене плазме
- 100 гр сувог грожђа
Припрема:
Умутити маслац или маргарин маст са шећером па додати јаја, корицу лумуна, прашак за пециво и све умутити миксером. Додати пола брашна. замесити, а затим и другу половину. Тесто буде мекше и глатко. Одвојити мањи део теста, и ставити у кесу и замрзнути на пола сата.
Тепсију обложити пек папиром или подмазати и посути брашном Тесто развући за пола цм па пребацити преко оклагије и ставити у тепсију.
Јабуке измешати са циметом, орасима, плазмом и сувим грожђем. Јабуке распоредити на доњу кору, а преко јабука нарендати охлађено тесто које је било у замрзивачу. Тесто ћете лакше рендати ако га мало умочити у брашно.
Пећи на 200 степени Ц 45 минута да благо порумени, По жељи посути прах шећером и ванилин шећером. Сећи потпуно охлађен.