ОВАЈ ДЕО ПИЛЕТИНЕ НИКАКО НЕ ЈЕДИТЕ! ЧИСТ ЈЕ ОТРОВ: СадржИ највише ПАРАЗИТА И БАКТЕРИЈА, а сви га обожавају
Студија открива који део пилета је најштетнији по здравље.
Пилетина је у Србији, поред свињетине, најпопуларнија врста меса. Један од разлога је доступност, благ укус без јаког мириса, али и цена која је приступачнија од, на пример, јунетине, телетине или свињетине.
Бонус је што је ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за здравље организма.
АКО ОВАКО ПИЈЕТЕ ЛЕКОВЕ, САМО ПРАВИТЕ ШТЕТУ! Фармацеут упозорио - "То је највећа ГРЕШКА, опасно је"
ОВУ БИЉКУ ДРЖИМО У КУЋИ, А СТРАШНО ЈЕ ОТРОВНА! Изазива прилично ГАДНЕ симптоме и успорава ОТКУЦАЈЕ срца
Међутим, не сматрају се сви делови пилета добри за људско тело, објављено је недавно у једној кинеској студији. Захваљујући искуству бројних кувара који су своја искуства у кувању пренели стручњацима, као и сазнања технолога, откривено је које делове пилета не треба конзумирати јер су штетни по здравље.
Па тако, када једете пилетину боље је да не конзумирате кожицу која се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.
Такође, препорука је и да се не једу плућа, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.
Кинески стручњаци су саветовали и да не користите главу (што се иначе код нас ретко користи), јер управо овај део пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.
Нутрутивна вредност пилетине (100 г):
- Енергетска вредност 120 кцал
- Протеини 22,50 г
- Угљени хидрати 0,00 г
- Шећери 0,00 г
- Влакна 0,00 г
- Масти 2,62 г
- од којих засићене 0,563 г
Висока количина протеина коју бело месо садржи помаже телу да изгради мишиће, док због тога што је изузетно нискокалорично савршена је намирница за дијеталне режиме.