КРАДУ ЕНЕРГИЈУ: Због ових НАМИРНИЦА се стално осећаш УМОРНО, неке од њих СМАТРАЈУ се веома ЗДРАВИМ
Чак и када одлучиш да се храниш исправно, ове замке мораш да избегнеш...
У колико кренемо са биолошке тачке гледишта ми смо оно што једемо. Сваки залогај хране који унесемо у уста и прогутамо, непосредно делује на наше физичко здравље, а исто тако, а то је научно поткрепљено делује на наше мисли и расположење.
Храна је гориво високо, средње или ниско калорично. Научна истраживања су доказала да храна непосредно делује на рад мозга, памћење, спавање, потиштеност, бол,...
Храна која умирује организам, али му у исто време пружа енергију
У ову групу убрајамо воће, добар део поврћа, махунарке, орашасте плодове житарице, млеко, зачинско биље у умереним количинама. У оваквим изворима хране имамо све што је потребно за нормалну функцију људског организма. Беланчевине, угљене хидрате, масти, витамине и минерале.
Стимулативна храна
То је врста хране која нас тера на константну активност. Немир и жељу за сталним променама. Када овакава храна превладава постајемо нервозни и пуни немира. Из једноставног разлога што храна која у себи садржи овакву енергију када је поједемо сами постајемо та енергија. Када је унесемо она стимулише и душу и тело. У колико желимо бити смирени и уравнотежени, морамо водити рачуна о количини ове врсте намирница.
Овакву храну налазимо у свим напитцима који садрже кофеин и теин ( кафа и црни чај). Сва газирана пића, чоколада, млевена паприка и одређени лекови.
Храна која краде енергију
То је храна која изазива тромост, нерасположење, труљење и смрт. Човек умире и наступа смрт, када претходне две енергије из њега потпуно нестану и остане само последња. Она завлада човековим умом, особа постаје лења, трома, поспана, долази фаза равнодушности, нема кретања и иницијативе за променама на боље.
Оваква храна у себе увршћује све врсте рибе, јаја, лук, печурке, алкохол, дуван, дрога, сва индустријски обрађена храна, покварена храна. Е, сада у периодима велике физичке активности, екстремних хладноћа, потребно је јести месо и мале дозе алкохола.
Зашто печурке нису здрава намирница
Печурке су извор беланчевина који може да мења месо, ал проблем је што оне не садрже хлорофил и не могу да користе сунчеву светлост за раст. Па се хране од мртвих биљака, животиња и од измета. Када тако расту хранећи се статичном енергијом мртвих организама, оне непосредно преносе ту енергију ономе ко их једе. Оне се изузетно брзо кваре и при том се ствара отрован алкалоид птомаина.
Лук
Лук повећава киселост желудца, може довести до чира или у колико га неко има може погоршати његово стање. С обзиром да је киселост један од основних фактора болести, унос лука може бити контрапродуктиван по наше здравље.
Лук и бели и црни стварају топлину у нашем организму, самим тим доводе до немирнијег стања нашег ума. Како год лук испарава и тера сузе на очи тако узнемирује наше емоције и ум. Унос лука треба смањити на најмању могућу меру код свих оних који пате од напетости и нервозе.
Јаја
Јаја у себи садрже велику количину холестерола. Дакле, савет је да сви кардиоваскуларни болесници максимално избегавају ову намирницу. Осталима се препоручује умерена конзумација ове намирнице.