БОМБА ЗА ИМУНИТЕТ! Овај НАМАЗ прави се од ТРИ САСТОЈКА, а садржи ЕСЕНЦИЈАЛНЕ витамине и минерале!
Уз то је и веома укусан!
Сваке зиме, а нарочито ове, пандемијске, у потрази смо за храном која подиже имунитет. Шта је боље за то од јела у коме се налази бундева, ђумбир и поморанџа?
Лечење од ВАГИНАЛНИХ ИНФЕКЦИЈА је узалудно уколико не ИЗБАЦИШ ове НАМИРНИЦЕ из свакодневне употребе!
Ако имаш ове црвене тачкице по телу, ево шта значе и када могу бити ОПАСНЕ!
Како бундева, ђумбир и поморанџа подижу имунитет?
Бундева је сама по себи одлична јер садржи витамин Ц, али је и један од ретких ваљаних резервоара витамина А. Уз то, богата је магнезијумом и влакнима.
Ђумбир такође садржи витамин Ц, али уз њега је богат и витаминима Б, натријумом, калцијумом и гвожђем. Његова вредност је и у томе што има противупално и антибиотско дејство.
Поморанџа, то већ знају и деца: витамин Ц је неизоставан квалитет свих цитруса. Извор је и витамина Б3 и Б6. А замислите тек која је вредност када се све ове намирнице употребе у једном јелу.
Намаз од бундеве, ђумбира и поморанџе
Можда вам све из наслова звучи неспојиво, али ако сте присталица необичних укуса и увек спремни да пробате нешто ново, сигурна сам да ће вам се намаз доспасти. Слаткасто-кисело-слан одлично иде уз неки леп хлеб, али и уз домаћи чипс. Понекад га чак једемо и као прилог уз месо. У том случају можете га мало више разредити.
Уколико желите да добијете киселији укус, можете додати и лимун. Играјте се додацима и уживајте у још једном здравом намазу!
Уколико немате органску поморанџу (важна је због употребе коре), у намаз ставите само сок поморанџе.
ПОТРЕБНО:
1 већи комад бундеве – испечен у рерни (на 200 степени, бундеву пеците око 30 мин, док не постане мекана када је пипнете виљушком) – око 300 гр
1 већа органска поморанџа
1 шака сунцокрета
1 кашичица ренданог ђумбира
2 кашике маслиновог уља
со и други зачини – по укусу
ПРИПРЕМА:
Печену бундеву прохладите пре употребе.
Изрендајте или ситно исецкајте кору 1/4 поморанџе, остатак исцедите да добијете сок.
У сецкалицу ставите сунцокрет и уситните га. Додајте све преостале састојке (бундеву, ђумбир, маслиново уље, рендану кору поморанџе и сок поморанџе, со) и мутите док маса не постане глатка.
Намаз чувајте у затвореној теглици у фрижидеру 2-3 дана.