ЈЕФТИН И БРЗ недељни ручак! Пљескавице од тиквица са сиром и шунком - укусни залогаји БЕЗ сувишних МАСНОЋА
15.10.2023.
09:08
Коментари (0)
Сервирајте уз кромпир пире или омиљени сос!
Потребно је:
- 1 мања тиквица
- 1 мања главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 2 јајета
- мало слатке млевене паприке
- млевени бибер
- сецкан першунов лист
- 100 гр рендане шункарице
- 50 гр сира
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 3 пуне кашике презли
Регулише МАЛОКРВНОСТ и смањује притисак: Рецепт наших БАКА са цвеклом који поправља КРВНУ СЛИКУ
Регулише МАЛОКРВНОСТ и смањује притисак: Рецепт наших БАКА са цвеклом који поправља КРВНУ СЛИКУ
Ово је боље од БУРЕКА! Бака Јела поделила рецепт за ПИТУ ОД ПАЛАЧИНАКА пуњену млевеним месом - укућани ће се одушевити (РЕЦЕПТ)
Ово је боље од БУРЕКА! Бака Јела поделила рецепт за ПИТУ ОД ПАЛАЧИНАКА пуњену млевеним месом - укућани ће се одушевити (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Тиквицу изрендати и посолити. Оставити 10 минута па исцедити. Шунку изрендати као и црни лук. Бели лук исецкати, а сир издробити. У чинију исцедити тиквице и црни лук. Додати сецкан бели лук, јаја, млевену паприку, и млевени бибер. Додати још сецкан першун, рендану шункарицу, издробљен сир. На крају ставити прашак за пециво и презле.
Све рукама изједначити па обликовати пљескавице. Ређати у подмазан послужавник. Уље угрејати па пржити пљескавице да порумене са једне и друге стране.Вадити на папирне салвете да упије вишак масноће.