Јефтина СМЕСА, направите је за доручак, ЧИСТИ ЦРЕВА, подстиче метаболизам и убрзава процес мршављења
Идеална уколико сте на дијети!
Мршављење може бити тежак и компликован процес уколико сте на строгим и ригорозним дијетама. Исом што лоше длеују на здравље вашег организма, брзо изгубљени килограми се брзо и враћају. Зато је једини проверен начин за мршављење бирање здравих и нутритивно богатих намирница за оброке, као и физичка активност.
Доручак, као најважнији оброк у току дана, може представљати изазов ако се храните здраво. Већина посеже за пекарским производима у журби и недостатку времена, ове калоријске бомбе садрже превише шећера, масти и угљених хидрата. Неће вашем организму пружити потребне нутријенте, већ ће повећати ризик од гојазности.
Због тога се као одличан избор за доручак, ако желите да смршате и храните се здраво истичу пшеничне мекиње. Садрже витамине А, Б, Е, као и минерале попут цинка, фосфора, гвожђа, калијума, натријума и магнезијума.Делују против токсина, одличне су за пробавни систем због влеике количине влакана које садрже. Такође, повољно делују на регулисање холестерола, јачају се зидови крвних судова и повољно могу деловати на хормонални баланс.
Девица у ВРТЛОГУ страсти, Бика ЧЕКА ВАЖНА ОДЛУКА, добро размислите пре свега - Хороскоп за ПОНЕДЕЉАК је спреман
Ево ШТА се ДЕШАВА са ОРГАНИЗМОМ када УЈУТРУ одмах након буђења, попијете ЧАШУ ВОДЕ
Због велике количине влакана, мекиње ће вас дуго заџати ситим, овим оброком нећете унети пуно калорија у организам. Доручак од мекиња није само нискокалоричан, већ је и прилично хранљив, задовољавајући. Мекиње позитивно утичу на пробаву, а самим тим и спречавају накупљање токсина у цревима.
Како користити мекиње за мршављење, односно губитак вишка килограма. Препоручује се да купујете млевене мекиње, потпуно природне, без додатака укуса, арома, шећера. Најчешће се користе у комбинацији са кефиром.
У једну чашу кефира сипајте кашичицу мекиња. Оставите да одстоји око 20-30 минута, па онда поједите на празан стомак. Кефир је изузетно богат пробиотицима који су неопходни за имунитет и стабилизовану пробаву. Уколико не волите кефир, можете користити и јогурт.
За прављење ове каше погодне су пшеничне, овсене, ланене и ражене мекиње. Раж је потребно пре употребе оставити да одстоји у прокуваној води.