ЈЕЛОВНИК НАКОН ЗДРАВСТВЕНИХ ТЕГОБА: Овако ЈЕЛЕНА РОЗГА одржава линију и своје здравље! (ФОТО)
Када видите Јелену Розгу, јасно вам је да она и те како води рачуна о здравом животу и избалансираној исхрани, а сада је открила и неколико својих трикова које могу усвојити и они који, као и певачица, имају проблема са штитном жлездом.
Прелепа сплитска певачица Јелена Розга има 57 килограма, а каже да због проблема са штитастом жлездом не може да се угоји ни пола килограма!
Њој је 2006. године откривена хипертиреоза, а пре четири године и тахикардија, те тврди да због свог здравственог стања већ годинама има исту кила.
Губитак косе може указивати на здравствене проблеме - СПРЕЧИТЕ НА ВРЕМЕ И ШТО ПРЕ ПОСЕТИТЕ СТРУЧЊАКА
ГЛУМИЦА НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА СЕ ХВАЛИ НОВИМ ТЕЛОМ: Смршала је 35 кг без теретане захваљујући само једној вежби
— Моји проблеми са штитастом жлездом не дају ми да се угојим ни пола килограма, али има и до генетике и до тога што живим поред мора. Штитаста жлезда понекад уме баш да ме зеза, али генерално се добро осећам. Не дам се ја, само осмех на лице и позитива - прича певачица и додаје:
— Сада је најважније да се што мање узрујавам, и због срца и због штитасте жлезде. У претходних неколико година све концерте сам отпевала без проблема захваљујући терапији и дисциплини. И даље скоро два сата могу да певам и играм са својом публиком.
Најбољи тренинг за певачицу су њени наступи.
— На бини проведем неколико сати певајући и плешући, и то је одличан начин да се остане "фит" и буде у доброј кондицији. Када је почела пандемија коронавируса, морала сам да престанем да тренирам и то је био шок за моје тело. Због тога ми је, док сам била у изолацији, прорадила и штитаста жлезда. Онда ми је тренер рекао да почнем да вежбам код куће, што ми је било и корисно и потребно.
— Пазим шта једем, иако сам велики гурман. Трудим се да храна коју уносим буде лагана и здрава. Једем више пута дневно, али у мањим количинама, зато што то одговара мом организму. Некада себи дам одушка и опустим се. Волим медитеранску храну, лаганију исхрану, која садржи доста воћа, поврћа и рибе. Зими обожавам да једем печено кестење — објашњава Розга.
Јеловник Јелене Розге
Доручак: Омлет са беланцима, маслинама и младим сиром
Ручак: Супа, месо, салата
Вечера: Риба и поврће
Трик савет: Будите умерени у свему!