КАКО СПРЕЧИТИ ПОРАСТ ГЛУКОЗЕ након оброка? РЕДОСЛЕД КОНЗУМИРАЊА НАМИРНИЦА је пресудан, а већина греши у једном кораку
Биохемичарка објаснила цео процес
Ако желите да избегнете нагли скок шећера у крви након оброка, намирнице треба да једете одређеним редоследом, а принцип је објаснила биохемичарка и ауторка књиге Џеси Иншусп.
Ова колекција обуће је све што вам треба овог пролећа и лета!
- Наука показује да ако једете оброке одређеним редоследом, можете да смањите пораст глукозе након оброка за 75%. Дакле, не морате да се ограничавате с храном. Идеалан редослед је следећи: -Прво поврће -Протеини и масти -Скроб и шећер Рецимо да за ручак имате лосос, спанаћ и интегрални пиринач, уз кришку торте за десерт. Према теорији, прво треба да поједете спанаћ, затим лосос, па пиринач и тек онда десерт, навела је Џеси.
Ако сте у ресторану, она саветује да пре него што вам стигне оброк не поједете бесплатни хлеб који добијете.
- Онима који поједу хлеб на празан желудац скочиће глукоза у крви. Кад заврше с главним јелом, глукоза у крви ће да се снизи, а онда ће да се осећају гладно и жудеће за још нечим. То не значи да морате потпуно да прескочите хлеб, али ако једете овим редом (поврће, протеини и масти, скроб и шећер) стабилизоваћете шећер у крви - тврди Џеси, наводи Минд Body Греен.