ХРАНА ЗА КОСТИ - Ове намирнице су пуне калцијума, одличне су за хрскавицу и зглобове
Обавезно их уврстите у исхрану што чешће!
У наставку текста прочитајте које намирнице јачају кости, лече и регенеришу зглобове.
Лиснато поврће
Лиснато поврће, попут спанаћа и броколија, може знатно да побољша здравље зглобова. Лиснато поврће обилује антиоксидансима који могу да се супротставе слободним радикалима у телу. Осим што је пуно антиоксиданса, лиснато поврће је и добар извор витамина и минерала као што је калцијум.
Калцијум је неопходан за здравље костију, док су витамини пресудни у борби против слободних радикала.
Риба
Масна риба попут лососа садржи омега-3 масне киселине које су познате по својим противупалним својствима. Препоручује се људима који болују од артритиса, али ако нисте љубитељ рибе, увек можете узимати додатке који садрже омега-3 како бисте обезбедили довољну порцију масних киселина.
Плутон улази у знак Водолије и ту остаје до 2043. ГОДИНЕ! Очекују нас ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ, а ово су ПРОГНОЗЕ за сваки знак
ПОЈАЧАНО НОЋНО ЗНОЈЕЊЕ! Уколико немате ЛЕКАРСКУ ДИЈАГНОЗУ, ове ТРИ СТАРИ утичу на непријатну појаву, прву радите чим устанете
Зобене пахуљице
Зобене пахуљице су целовита житарица која се повезује са смањењем упала. Ако спадате у особе које редовно вежбају, зобене пахуљице неће вам само дати потребну енергију, већ вам може помоћи И да опоравите тело након дугог тренинга. Можете им додати и бобичасто воће, попут малина, како бисте унели екстра дозу антиоксиданса.
Трешње
Ако болујете од гихта, требало би да у исхрану уврстите трешње. Ова воћка не само да има противупална својства, већ људи који су конзумирали трешње имали су 37 посто мање шансе да пријаве случај погоршања упале зглобова.
- Понекад ни сва здрава храна на свету можда неће помоћи код упале, па ће вам бити потребна инјекција, кажу стручњаци из Jersey Рехаба. Стога, увек би требало да се посаветујете са лекаром око исхране.
Црвена паприка
Црвена паприка је одличан извор витамина Ц који је важан у стварању колагена. Колаген помаже у изградњи хрскавице, тетива и лигамената. Све је ово важно за ублажавање болова и спречавање трљања костију. Ако пазите да једете храну која садржи Ц витамин, осигураћете да хрскавица адекватно подржава ваше зглобове.