Кисели КУПУС НЕ смеју ЈЕСТИ особе са овим ЗДРАВСТВЕНИМ ПРОБЛЕМИМА, стање се само погоршава
Колико год да га сматрате здравим и укусним, узмите у обзир начин на који се припрема.
Кисели купус је традиционална храна коју готово сви воле да једу. Ипак, није једнако добра за свакога, управо због начина обраде овог поврћа, због чега је потребно узети у обизи и негативне ефекте конзумирања купуса.
Ово ДРВО обавезно ПОСАДИ у дворишту, плодове ЈЕДУ и ДИЈАБЕТИЧАРИ, далеко је здравије од осталог воћа!
Певачица на прагу ПЕТЕ ДЕЦЕНИЈЕ изгледа КАО ТИНЕЈЏЕРКА, а сада је открила ТАЈНУ младалачког изгледа!
За укишељен купус се користи велика количина соли, а то није здраво, поготово што се после јела пије велика количина воде. Када се у организам уноси велика количина соли особа може да оболи од повећања крвног притиска, со у организму постаје оптерећење за бубреге, таложи се у зглобовима и крвним судовима.
Због соли, вишак течности се задржава и тешко избацује, а со ремети однос калијума и натријума, па утиче на грчење мишића поготово око врата и кичме. Ако се већ конзумира кисели купус, требало би потпуно избацити со из других намирница и оброка.
Немир у рукама и ногама често се јавља као последица неравнотеже калијума и натријума, које доноси превише соли. Со се са киселог купуса не уклања потпуно чак ни прањем листова прије употребе. Дакле, са киселим купусом, који је без сумње укусан, треба бити опрезан поготово уколико имате пробем са бубрезима или високим крвним притиском.