Најјачи ЧИСТАЧ ЈЕТРЕ из природе: Кисели КУПУС је СУПЕРХРАНА, одличан је за КРВ, јача кости и ИМУНИТЕТ
Обавезно га уврстите у свакодневну исхрану!
Уколико патите од надутости, гасова и уопште од дисбаланса цријевне флоре једите кисели купус. Ова традиционална зимска намирница природни је пробиотик, а нарочито се препоручује онима који пију антимикробне лекове.
Кисели купус помаже и у варењу масних оброка и убрзава метаболизам, што поспешује излучивање штетних материја из организма и чисти и регенерише јетру. Тако чисти крв, успорава старење и јача отпорност организма.
НЕ КУПУЈТЕ ГА, ОВО МЛЕКО ЈЕ ОПАСНО: Доктор објаснио - РАЗАРА срце и диже холестерол, а у свим је продавницама
ТЕШКЕ ЦЕПИДЛАКЕ! Чувајте се ова ТРИ ЗНАКА, док се окренете ИЗБАЦИЋЕ вас из ТАКТА због оваквог понашања
Подстиче и зарастање рана, а делује и код реуме и упале вена. Локално се може користити за ублажавање свраба на кожи усљед различитих алергијских реакција, а ако имате главобољу, на чело положите лист киселог купуса и обмотајте га газом.
Храни мозак
Такође, кисели купус је извор ниацина (витамин Б3), потребног за ћелијску енергију, метаболизам, размјену материја у мозгу.
Спречава свраб, подиже расположење...
Нутриционисти кисели купус посебно препоручују старијим људима, јер је осим за здравље добар и за подизање расположења. Зато би током зиме сваки дан требало јести салату од киселог купуса. Ова намирница садржи велику количину витамина Ц, и зато је идеална у борби против вируса и инфекција карактеристичних за ово доба године.
Међу добробити киселог купуса убраја се и то да организам чини отпорнијим на стрес, помаже стварању црвених крвних зрнаца, стимулише рад ћелија и делује подмлађујуће, значајан је за очување чврстине костију и доприноси обнављању истрошеног везивног ткива.