Купус са ТЕЛЕТИНОМ по рецепту Весне Змијанац - Једноставано и брзо, хранљиво и укусано, предлог за данашњи ручак
Одличан избор за хладније јесење дане, комбинација меса и поврћа коју сви обожавају.
Весна Змијанац је фолк дива, али „дивовску” титулу могла би да понесе у још неким сферама живота. На пример, у оној гастрономској. Славна певачица позната је као велика домаћица и врсна куварица, а за шпоретом највише ужива када је у својој кући на Букуљи.
Они који су пробали Веснине специјалитете кажу да тамо спрема и најлепша јела. Између осталог, мајстор је и за купус са телетином. Постоји више рецепата, свако прави по свом укусу, али главни састојци су увек исти. Представљамо вам један врло укусан предлог.
Потребно вам је око 700 грама телетине, већа главица купуса, један црни лук, једна шаргарепа, по жељи кромпир, 150 мл сока од парадајза, кашика млевене паприке, кашика биљних зачина, кашика брашна, бибер, мало целера по укусу.
Телетину исеците на веће комаде и поређајте по дну шерпе. Преко ставите половину купуса (листове које сте исекли на веће делове), затим лук и шаргарепу исецкану на колутове. Преко тога сложите остатак купуса, прелијте соком од парадајза и додајте зачине. Налијте топлом водом, поклопите и оставите да се кува два сата на тихој ватри.
На крају направите запршку, додајте јелу и оставите да се крчка још неколико минута. Савршен оброк за хладне јесење дане!