ТОПИ СЕ У УСТИМА: Ово је најприроднији начин да ОМЕКШАТЕ МЕСО, заборавите на зачине и маринаде!
Једна воћка је у питању
Сваки залогај ће вам се просто топити у устима, а нећете морати да ударате чекићем шницле.
Уз то, у питању је најприроднији могући метод!
ЗДРАВИ САГОРЕВАЧИ САЛА: Ово је списак намирница које доказано ТОПЕ НАСЛАГЕ НА СТОМАКУ, конзумирајте их што више
КАКВА ШТЕТА! Ђубретар који је украо срца многих жена, открио РАЗОЧАРАВАЈУЋ ДЕТАЉ из свог ПИРВАТНОГ ЖИВОТА (ВИДЕО)
ГОТОВО СВИ ЗНАЦИ ЋЕ ИМАТИ ПРОБЛЕМ СА ЗДРАВЉЕМ! Будите опрезни, ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 06.02
Постоје три начина се месо омекша:
- механички (лупање чекићем за месо)
- термални (споро кување на тихој ватри које разбија везивно ткиво у месу)
- ензимски (природни ензими у месу помажу у разградњи везивног ткива)
Управо је овај трећи метод најмање познат, што је помало неправедно јер је веома ефикасан. Тако што током времена ензими постепено разлажу ткиво долази до промене структуре влакана меса, што је потпуно природан процес за који је нормално потребно око три недеље.
Међутим, можете уживати у свежем месу које је омекшало уз помоћ ензима за много краће време - уз малу асистенцију природе!
У питању је кулинарски трик који није још увек стекао велику популарност, а врхунски кувари се куну у њега: омекшавање меса уз помоћ кивија.
Наиме, киви садржи актинидаин, ензим који ову воћку чини јединственом, а он делује као што разбија протеине и везивна ткива у месу без ударања. Постоје два начина да омекшате месо кивијем - кором или маринирањем:
- Омекшавање кором кивија. Ољуштите киви, његовом кором добро истрљајте месо са свих страна.
- Омекшавање у маринади. Ољуштите два кивија, па направите пире од њега (гњечењем виљушком или у блендеру). Потом додајте две кашике маслиновог уља и једну кашичицу јабуковог сирћета. Додајте солии бибера по укусу, па све убаците у једну пластичну кесу, ставите парче меса и маринирајте око 15 минута.