МИЛКА ТОРТА је савршен спој беле и црне чоколаде у укусу који се НЕ ЗАБОРАВЉА - Припрема је БРЗА и једноставна, без печења и нереда, а сви ће тражити парче више
Ако волите чоколаду, не можете да пропустите овај рецепт – једноставно је неодољива.
Милка торта је прави избор када желите да импресионирате своје укућане или госте! Овај десерт је савршен баланс између беле и црне чоколаде, који ствара укусе који остају у сећању.
Најлепши део је што је припрема брза и једноставна – без печења и непотребног нереда, а резултат је невероватно укусан. Слој по слој, ова торта ће вас освојити, а сигурни смо да ће сви тражити парче више!
Ако волите чоколаду, не можете да пропустите овај рецепт – једноставно је неодољива.
Састојци
1 л млека
120 грама пудинга од ваниле
100 грама шећера
100 грама беле Милка чоколаде
300 грама млечне Милка чоколаде
500 мл слатке павлаке
било који суви кекс (за доњи ред).
Припрема
Од млека одвојити 200 до 300 мл да се измути пудинг и шећер, остатак ставити да прокува. Док чекамо да прокува, размутити пудинг и шећер да нема грудвица. Такође, док чекамо млечну чоколаду изломимо у једну дубљу посуду. Закувати у прокувало млеко па мешати док се не згусне. Када се добро згуснуло, склонити са ватре.
Прелити са пола пудинга млечну чоколаду па мешати док се не отопи, а у другу половину ставити белу чоколаду па и тај део мешати док се не отопи. Оставити оба пудинга да се добро охладе, пред крај хлађења могу да одстоје мало и у фрижидеру.
Миксером умутити слатку павлаку. У оба пудинга додати по четвртину умућене слатке павлаке. Бели део разбити мало миксером па додати пола од четвртине, умутити па видети да ли је фил још увек густ па додати остатак. Додајете помало, да се фил не би разредио. Исто урадити и са делом где је млечна чоколада. Остане нам отприлике пола умућене слатке павлаке.
Узети калуп или шерпу па је обложити. На дно истрести фил који вам је тврђи и поравнати. Преко нанети сву слатку павлаку па и њу поравнати. Преко ње иде други фил. Одозго послагати ред кекса умоченог у млеко. Оставити све пар сати у фрижидер или сат до два у замрзивач, зависи колико журите.
Када се торта охладила и све се стегло, окренути на тацну па скинути калуп или шерпу. Пре окретања кекс мало намазати шлагом који сте припремили за декорацију, веома танко, да би се кекс залепио за тацну. Декорисати торту по жељи, држати још мало у фрижидеру па послужити.
Погледајте и видео како да направите ову фантастичну торту.