Најкремастија ТОРТА БЕЛИ АНЂЕО - Корице и фил стварају најдивнију, лагану и укусну текстуру, морате пробати ову посластицу
За све који воле лаганије посластице, сочне и префињенијег укуса.
Међу најлепшим, кремастим и сочним тортама, дефинитивно је торта бели анђео. Спој меканих корице и две врсте фила који су фини, кремасти и лаганог укуса стварају укус који се не заборавља.
Ево шта вам је потребно и како се прави.
Састојци:
- 1 паковање корице за розен торту
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 1 литар млека
- 200 гр беле цоколаде
- 250 гр маргарина
- 200 гр сецера у праху
- 200 гр млека у праху
- 500 гр слага у праху
- 3 дл хладне киселе воде
- 2 дл киселе павлаке
- 5 касика сецера кристала
- 2 касике густина
Украсавање:
- 300 гр слага у праху
- око 2 дл хладне обицне воде
Од 1л млека одвојити око 1 дл, па у томе размутити 2 пудинга од ваниле, 2. касике густина и 5 касика сецера, па кад млеко проври, смањити температуру и постепено улити размуцене састојке, стално месајуци, до згусњавања. У јос топло додати 200 гр беле цоколаде, месати да се цоколада истопи и сједини са филом. Оставити да се охлади, уз повремено месање, да се не би ухватила корица, јер це у филу бити грудвица.
Умутити 250 гр маргарина са 200 гр сецера у праху и додавати 200 гр млека у праху. Пре муцења миксером, и сецер и млеко прво пазљиво промесати, па тек онда мутити, да се не направи `облак` од праха, сто вази за све праскасте састојке (пудинг, слаг и сл.). Када је добро умуцено, постепено додавати охлађен фил.
Посебно умутити 500 гр слага у праху са 3 дл хладне киселе воде и на крају додати павлаку.
Филовати цело паковање корица за розен торту: кора, фил, слаг, кора, фил, слаг... Торту нафиловати дан пре слузења, да би се корице и фил сјединили.
Умутити 300 - 400 гр слага са око 2 дл обицне хладне воде и премазати све видне делове торте. Колицина слага зависи колико зелите да украсите торту и за коју прилику је припремате.