Мекано, ПЕНАСТО тесто од којег цела кућа замирише - Ево како се праве чувене америчке палачинке, ништа лакше
02.12.2024.
16:16
Коментари (0)
Само пратите поступак у рецепту и имаћете посластицу на столу за мање од пола сата.
Представљамо вам рецепт за америчке палачинке. Лако и једноставно се праве, а укус је незабораван.
Потребно је:
- 2 чаше (од 2 дл) млека
- 1/2 чаше јогурта
- 1/2 чаше уља
- 1/2 чаше шећера
- 2,5 чаше брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 прстохват соли
- 2 већа јајета
Посебно умутити беланце са шећером у чврст снег, затим додати жуманце, онда све течне састојке, па мутити јос мало миксером, додати брашно, прашак за пециво, со, и мутити још мало миксером на најспоријој брзини, да смеса нема грудвице.
Тигањ мора да буде врео, чим ставите прву палачинку смањите температуру на половину. Палачинку окренути кад почну да излазе балончићи.
За почетнике је боље да пеку по једну палачинку, а ко је мало спретнији, може и по три у истој тури.