НАЈСТАРИЈИ СРПСКИ ЛЕК: Скувајте ова ТРИ САСТОЈКА, заустављају КАШАЉ у рекорном року, следи БРЗО ОЛАКШАЊЕ
Олакшајте себи!
Један од најстаријих народних лекова, које су нам мајке давале увек када се разболимо и имамо проблем са упорним кашљем и искашљавањем, не треба заборавити јер врло брзо делује и помаже у овим ситуацијама. Реч је о запрженом млеку, прецизније млеку са карамелизованим шећером, а реч је о рецепту који има неколико варијација. Ви изаберите ону која је вама најбоља.
"КОЖА СВЕ ПАМТИ": Свака ОПЕКОТИНА из детињства повећава ризик од МЕЛАНОМА - Ево шта треба да знате у циљу ПРЕВЕНЦИЈЕ
Када би ЖЕНЕ знале колико је ова БИЉКА ЗДРАВА за њих, користиле би је сваки дан, ТРАВАРИ је препоручују
Биће вам потребни шећер, млеко и маст.
Шећер, млеко и маст (свињска или гушчија)
У лимено лонче карамелизујете 2 кашичице шећера, а онда док то још ври, додате млеко па мешате док се шећер не растопи. Кад сипате у шољу, додате и кашичицу масти (свињске или гушчије) и млако пијете лагано. Укус није лош, ако се дода свињска маст.
Млеко, маст и мед
Млеко се загреје до кључања, а онда се дода маст. Када се напитак прохлади, дода се кашика меда и пије се пред спавање. Ако осећате грозницу, најбоље је да се лепо умотате у ћебе и заспите одмах после овог напитка.
Шећер, млеко и гранчица жалфије
Шећер се карамелизује, а онда се дода млеко. Док млеко још ври, у њега се стави гранчица жалфије па се након пар минута скида с рингле, процеди се и пије се док је још топао напитак.
Пошто је ово стари народни лек, варијација има много, али је учинак једнако добар.