Тихи убица у облику хране - ОВЕ НАМИРНИЦЕ једемо сваки дан, а сматрају се НАЈШТЕТНИЈИМ
Ево о којој храни је реч.
Правилна исхрана је кључна за добро здравље и квалитетан живот, па би требало обратити пажњу на намирнице које свакодневно конзумирамо. Храна која има доста шећера, засићених масти и адитива је често узрок бројних болести као што су дијабетес, болести срца или различитих врста рака. Постоје намирнице које су врло штетне за здравље па је пожељно да их никако не конзумирате или барем да смањите њихов унос.
Познато је да се то односи на намирнице богате рафинирам шећером као што су масна храна, разни слаткиши и газирани и воћни сокови, али постоје још неке намирнице које би требало избегавати.
БОМБА И У ШЕСТОЈ ДЕЦЕНИЈИ - Овако се негује КАРМЕН ЕЛЕКТРА, једна НАВИКА јој је променила живот
СЛАВЉЕ У КРАЉЕВСКОЈ ПОРОДИЦИ - Вилијам и Кејт објавили ЛЕПЕ ВЕСТИ, пристижу честитке са свих страна
Кобасице и месне прерађевине
Кобасице су прерађени месни производ који има висок удио засићених масноћа и садржи велике количине соли и разних адитива. Ако ћете за вечеру јести кобасице, одаберите квалитету и провјерите састојке на паковању. Уудио меса треба бити висок, а удио соли што нижи.
Кокосово уље
Ова намирница последњих година постала је тренд у исхрани, а често се сматра здравијом алтернативом за друге биљне масти. Кокосово уље садржи пуно засићених масти, а оне су повезане с повећаним ризиком од срчаних болести, стога је важно да наше уносе држимо унутар препоручених количина.
Слатке житарице за доручак
Житарице које су обогаћене с храњивим материјама одличан су избор за доручак, али већина их садржи велику количину шећера па их је боље избегавати. Ако их баш волите, препоручује се да ставите мању количину преко неких других здравијих житарица у свом оброку.
Високопротеинске чоколадице
Ове чоколадице често се сматрају здравим намирницама, само зато што их бројни фитнес тренери конзумирају. Међутим, оне нису најбољи избор јер садрже висок удео шећера и велику количину засићених масти.
Бела чоколада
Бела чоколада по свом саставу заправо и није класична чоколада направљена од какаа. Она се састоји од велике количине шећера и масти па осим што узрокује дебљање, лоша је и за цјелокупно здравље.