НЕ ЈЕДУ СЕ ЗАЈЕДНО! Ове намирнице НЕМОЈТЕ КОМБИНОВАТИ, јер могу изазвати НАДУТОСТ и ГАСОВЕ!
Избегавајте их заједно!
Уколико врло често осећате надутост, постоји велика вероватноћа да лоше комбинујете намирнице. Лоше комбиноване намирнице могу изазвати надутост.
ФАЛЕ ЈОШ САМО ДВА ТИМА: Ови велики ФАВОРИТИ данас играју за ОПСТАНАК на Мундобаскету (ВИДЕО)
ЈОКАРА И КИЋА СУ МАГОВИ: Међутим, нису најбољи кошаркаши у родним градовима
КАД СЕ МОРА НИЈЕ ТЕШКО: Ево шта су кошаркаши Србије урадили дан после победе над Италијом (ФОТО)
Воће са осталом храном
Воће је најбољи извор витамина и антиоксиданата, али оно садржи и киселине које узрокују ферментацију у желуцу, па то доводи до успоравања варења друге хране. Поред тога, воће узрокује и надимање. Да би сте избегли негативан утицај воћа најбоље га је конзумирати на празан желудац.
БОЛЕСТ СРЦА, ВИСОК ПРИТИСАК И ХОЛЕСТЕРОЛ: Последице НЕДОСТАТКА сна могу бити веома ОПАСНЕ!
Месо, риба и млечни производи
Још једна комбинација која је често присутна на овдашњим трпезама. Оно што је овде лоше је то што ова комбинација врло лоше утиче на систем за варење. Ако желите да тело искористи све хранљиве састојке из меса и млечних производа, онда је најбоље исте јести одвојено.
Дакле месо треба јести у комбинацији са поврћем. Такође важи и за млечне производе попут сира, кајмака, павлаке. Ове намирнице је најбоље конзумирати са поврћем.
ДИЈЕТА ЗА ЈЕСЕН: За недељу дана, три килограма мање?
Месо и кромпир
Ово је већ типична комбинација на овим просторима која се никако не препоручује. Протеини из меса се варе у желуцу, док се скроб из кромпира вари у танком цреву. Доказано је да ова комбинација успорава метаболизам, што за последицу има убрзано гојење.
НЕ СПУТАВАЈТЕ САМИ СЕБЕ: Најчешће грешке почетника у теретани!
Млеко и било шта друго
Многима је тешко да прихвате чињеницу да је млеко оброк сам за себе и да га не треба мешати са другим намирницама. Разлог овоме је што је варење млека врло сложено. Једина препоручљива ствар коју можете комбиновати са млеком јесте мед, јер заједно могу повољно да делују на микробе.