НЕ ТРЕБА ИМ АДИТИВ: Ових 5 намирница су корисније замрзнуте, него свеже
Смрзнута здравија.
Стручњаци за исхрану, сматрају да је замрзнуто поврће далеко хранљивије од свежег, јер се бере на врхунцу зрелости, када је њихова хранљива вредност на највишем нивоу.
БОЉЕ РАСПОЛОЖЕЊЕ БЕЗ ОДРИЦАЊА: Ово су осам златних ПРАВИЛА здраве исхране које мораш знати!
Замрзавањем хране врши се природан процес конзервирања, тако да намирицама не требају адитиви.
Ових 5 намирница би требало куповати у залеђеном стању:
Грашак
Смрзнути грашак је једноставан за припрему и не захтева много времена, за разлику од свежег.
Шаргарепа
Сигурно сте приметили да шаргарепа постане гумена након само неколико дана стајања у фрижидеру, при чему се смањује присуство бета каротена у њој. Због тога је боља варијанта шаргарепа у смрзнутом стању.
Спанаћ
Спанаћ губи све што је у њему вредно за само недељу дана стајања у фрижидеру. Смрзнути спанаћ ће задржати оно што је хранљиво недељама, па се из тога препоручује у овом облику.
Броколи
Броколи, као супер храна из породице карфиола, богат је витаминима А и Ц и високим садржајем влакана. Али хранљиве вредности броколија опадају након само једног дана држања у фрижидеру. Због тога је здравије да га купујете у залеђеном стању.
Бобичасто воће
Јагоде, малине, купине и боровнице су одлични антиоксиданти, али губе своје хранљиве материје само пар минута након што буду убране, а онда често стоје на полици неке радње данима, и када их купите оне више немају своју првобитну вредност. Смрзнуто воће је већ друга прича, оно задржава у потпуности хранљиве вредности.