СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ! Ево зашто НИЈЕ ДОБРО да подгревате пилетину, храна се може чувати оволико дана у фрижидеру
Обратите пажњу!
Колико сте само пута одложили већ пржену или печену пилетину у фрижидер, па те остатке касније подгревали за ручак! Но, да ли сте се икада запитали колико је то безбедно.
Стручњаци кажу да ово није опасно, али да ипак ваља повести рачуна о неколико ствари. Пре свега, неопходно је да је баците ако је стајала у фрижидеру дуже од три дана.
Озбиљне ФИЗИЧКЕ И ПСИХИЧКЕ ПОСЛЕДИЦЕ!? Вики Митровић мора да донесе одлуку о АБОРТУСУ, а ево како то УТИЧЕ на ЗДРАВЉЕ жене
ОВАЈ ПИЛИНГ УНИШТАВА ЦЕЛУЛИТ: Прави се од само два састојка и треба да га радите два пута недељно
Такође, водите рачуна да је не пресушите током подгревања - то ће је учинити нејестивом.
Лидија Бучтмен из аустралијске организације за контролу хране каже да пилетину можете да подгревате чак и више пута, али уз услов да не достигне температуру већу од 70 степени.
Зато је најсигурније да то радите у рерни. Једноставно, убаците пилетину у рерну и упалите на 70 степени, а када је извадите прелијте је са мало уља како би била сочнија.
Такође, постоји и опција подгревања у микроталасној, али будите опрезни јер се у њој често храна не подгреје равномерно. Комад меса можете изрезати пре стављања у микроталасну, а онда га подгрејати три минута на највишој температури.
Оставите месо да одстоји најмање два минута пре послуживања.