Потребна је само ВОДА И овај ЗАЧИН - Чај који штити од вируса, бактерија и прехладе, одличан је за јачање имунитета!
26.04.2023.
18:06
Коментари (0)
Одличан је уколико желите да смршате!
Цимет је зачин који најчешће повезујемо са слаткишима, топлим сутлијашем, колачима, питама и ролницама, али овај укусан и ароматични зачин има и лековито својство. "Популарност" цимета се увек повећа током зиме, али овај зачин може да се конзумира током целе године.
НУТРИЦИОНИСТА УПОЗОРАВА! Сви једете ову намирницу, а не знате да вам прави КОЛАПС у организму, много РИЗИКУЈЕТЕ
НУТРИЦИОНИСТА УПОЗОРАВА! Сви једете ову намирницу, а не знате да вам прави КОЛАПС у организму, много РИЗИКУЈЕТЕ
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ЧАЧКА ИМА НАЈЧУДНИЈЕ ИМЕ у Србији: Мисле да се шали кад се представи, зато је често део АНЕГДОТА
МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ЧАЧКА ИМА НАЈЧУДНИЈЕ ИМЕ у Србији: Мисле да се шали кад се представи, зато је често део АНЕГДОТА
Сазнајте које све предности доноси конзумирање чаја од цимета - ароматичног зимског напитка:
- Снижава ниво шећера у крви - Цимет може имати ефекте налик инсулину, па особе које имају ризик од дијабетеса, поред препоручене терапиеј од стране лекара, додатно могу контролисати ниво шећера конзумирањем и чаја од цимета.
- Регулише лош холестерол - Истраживања показују да редовно узимање чаја од цимета може помоћи у смањењу нивоа лошег холестерола, што заузврат може помоћи да заштитите своје срце.
- Мршављење - Цимет помаже да се смањи тежина стварајући осећај ситости и смањује жељу за храном. Такође, убрзава метаболизам и помаже нам да сагоревамо више калорија.
- Богат је антиоксидантима - Цимет је пун антиоксиданса који нас заузврат штите од слободних радикала, боре се и спречавајуупалне процесе у телу. Због великог присуства антиоксиданата повољно делује и на процес детоксикације.
- Помаже у смањењу стомачних болова - Супстанца присутна у цимету која се зове катехини може помоћи у ублажавању тегоба у стомаку као што су дијареја, грчеви у стомаку, лоше варење итд.
- Бори се против вируса и бактерија - Цимет има антибактеријска, антивирусна и антигљивична својства која помажу у спречавању раста штетних бактерија, борби против вируса и разним инфекцијама. Због тога га можете пити превентивно у сезони прехлада и грипа.
- Побољшава памћење - Многа истраживања показују да конзумирање цимета повољно утиче на функционисање мозга и когнитивне способности.
- Ублажава менструалне болове - Цимет, због својих својстава против згрушавања, може помоћи у разређивању менструалне крви. Ово заузврат олакшава менструални бол узрокован прекомерним згрушавањем. Такође може донети олакшање од грчева.
- Позитивно утиче на здравље срца - Опушта крвне судове, смањује крвни притисак, подиже добар ХДЛ холестерол, подстиче здраву циркулацију крви и смањује триглицериде у крви.
Рецепт за чај од цимета
У шерпу ставите два штапиће цимета (најбоље цејлонског) и воду. Ставите да се кува на јакој ватри докне прокључа, а затим смањите температуру и кувајте још 15 минута. Уклоните штапиће цимета, а чај процедите од комадића који су се током кувања можда ољуштили. Послужите топло, а можете га и засладити са мало меда.