ПРИРОДНИ ЛЕК: Овај НАПИТАК делује превентивно против појаве ТРОМБА И ЗГРУШАВАЊА КРВИ (РЕЦЕПТ)
Одлично је средство за оне који имају проблема са песком у бубрегу и жучи.
Сок од кивија је нешто што треба да убацимо у свакодневно коришћење јер делује благотворно на организам и препун је разних здравих састојака.
Одлично је средство за оне који имају проблема са песком у бубрегу и жучи.
НИКО НЕ ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ ОВО МАМА МИРЕ КАРАНОВИЋ: Поделила фотку са 89. рођендана и запалила мреже! (ФОТО)
Принца Харија и Меган Маркл чекају НОВЕ МУКЕ: Мораће да се ОДРЕКНУ ТИТУЛА, а све због ОВЕ изјаве!
ИМАШ КАМЕНАЦ НА ЗУБИМА? Пре одласка код зубара пробај ово ПРИРОДНО решење - КОД КУЋЕ!
Ослобађа бубреге, бешику и жучну кесу од присуства каменца и песка, спречава кардиоваскулативне болести, Спречава појаву тромбова и згрушавање крви , смањује ризик од можданог удара, штити виталност ћелија, утиче повољно на вид и спречава и очне болести, подстиче опоравак организма, штити ДНК од штетног утицаја слободних радикала, а од срчаног инфаркта, снажно детоксикује организам, побољшава имунитет, спречава формирање масних наслага, ублажава симптоме код бронхитиса, хроничног кашља и других плућних болести, код деце и код одраслих (истраживања су показала да код особа које имају развијен неки облик плућне болести, ако се редовно конзумира свеж киви и сок од кивија, повећава капацитет удаха за чак 32 % и смањује учесталост нагона за кашаљ за чак 27 %), уклања целулит, доприноси здрављу коже, делује на способност памћења.
Треба да будете опрезни са дневном количином сока од кивија. Не би требало да попијете више од 1-2 часе сока који сте разблажили са водом јер може да дође до алергија на киви.
Сок од кивија
За припрему сирупа од кивија треба вам: 1,5 килограм свежег и ољуштеног кивија, 1,5 литра воде, шећера по жељи.
Ољуштите киви и исецкајте, убаците га у блендер и уситните. Ако немате при руци блендер, можете да искористите и машину за млевење парадајза. Потом, тако уситњен киви пропасирајте кроз густу цедиљку да би се ослободила што већа количина сока. Затим, прокувајте воду, када вода проври сачекате да се охлади.
А у процеђени сок од кивија додајте прокувану воду која се предходно прохладила и пола кг шећера. Мешајте око 20 минута док се шећер у потпуности не истопи. Стерилишите стаклене флаше у које ћете сипати домаћи сок од кивија и ставите га у фрижидер. Пре употребе сока разблажите га са водом.
Сок или сируп од кивија, садржи: витамин А, комплекс витамина Б витамин Ц, витамин Е, витамин К, селен, калцијум, калијум, фосфор, каротеноиде, гвожђе, хлорофил, лутеин, угљене хидрате, флавоноиде и због тога се препоручује да се користи у исхрани беба а посебно се препоручује киви у трудноћи. Сок од кивија веома је укусан и здрав, надамо се да смо вас успели наговорити да пробате да га направите.
Пре употребе посаветујте се са лекаром.