ПРОКЛИЈАЛИ БЕЛИ ЛУК је лековито чудо: Ево које ОПАКЕ БОЛЕСТИ лечи и који су БЕНЕФИТИ ЗА ОРГАНИЗАМ
Више никада нећете бацити проклијали бели лук - стручњаци открили невероватно лековито дејство!
Да ли сте знали да проклијали бели лук, за разлику од сировог, доказано делује противупално, побољшава имунинтет и кардиоваскуларно здравље, а има и способност да убије 14 врста ћелија рака?!
Једињење које се налази у њему, алицин који је богат сумпором, врло је ефектно против бактерија, вируса, гљивица и паразита, а нема токсичних нуспојава.
ЈЕЛЕНА И НОЛЕ НЕ ЈЕДУ СЛАТКИШЕ: Шећер је забрањен али уз ОВУ НАМИРНИЦУ појачавају ЕНЕРГИЈУ И ИМУНИТЕТ
КОРОНА КОД ДЕЦЕ: Ево како да РАЗЛИКУЈЕТЕ обичну прехладу од КОВИДА, један СИМПТОМ је КЉУЧАН, одман РЕАГУЈТЕ
Проклијали бели лук, старији плод са светлим зеленим изданцима насталим из својих клица, обично се сматра увелим и рутински бива бачен у смеће без размишљања.
Док нека старија биљна храна која почне да клија, као на пример, кромпир, заправо може да буде опасна, јер ослобађа отровне хемикалије које могу да угрозе здравље људи, то није случај са проклијалим белим луком.
Заправо, студија института у Кореји утврдила је да проклијали бели лук има још веће антиоксидантне активности од своје млађе, свежије браће. Научници су знали да, када се садница претвори у зелену биљку, она тада производи многа једињења, од којих нека штите биљку од патогена.
- Биљке су врло осетљиве на нападе бактерија, вируса и инсеката током клијања. Њихова способност производње разних хемикалија назива се пхитоалекинс и она омогућава биљкама да се бране. Већина њих су токсични за микроорганизме и инсекте, али и корисни за људско здравље., истакао је научник Јонг-Санг Ким.
Кимова група истраживача установила је и да се сличан процес може одвијати и када зелени изданци расту од старијих режњева белог лука. Они су утврдили да су изданци из белог лука, који су никли за пет дана, имали највећу антиоксидантну активност, док су изданци из сировог имали мању.
Када завиримо у материју мало дубље, видимо да је клијање променило метаболички профил белог лука - метаболички профил који је никао за пет до шест дана био је другачији од метаболичког профила оног који је никао за четири дана или мање.
Зато зграбите неколико домаћих, органских главица белог лука и једноставно омогућите им да клијају у вашој остави, како бисте повећали антиоксидантна својства ове моћне намирнице.