Рецепт за БАКЛАВУ са ВИШЊАМА - Посластица идеална за предстојеће празнике, сочна и укусна
05.01.2025.
08:50
Коментари (1)
Спремите је још данас, а за два дана биће таман за конзумацију.
Баклава је идеална посластица како за божићни ручак. Лако и брзо се спрема, а данас вам представљамо рецепт за баклаву са вишњама.
Ево како се спрема и шта вам је потребно.
Потребно:
1/2 кг. танких кора за баклаве
Фил:
- 1 кг вишања (свезих или смрзнутих без коштица)
- 3 јајета
- 1 чаша (2дл) шећера
- 1 чаша од 2 децилитра уља
- 1 чаша 2 децилитра јогурта
- прашак за пециво
Прелив:
- 2 чаше воде 2 дл
- 2 чаше шећера 2дл
Умутите све састојке за фил са миксером.
Велики црни плех (од рерне )подмазите са уљем ,и ређајте кора, фил,па поспите вишњама, и тако редом док не потрођите све састојке.
На крају горњу кору премажите са филом.
Изрезите баклаву.
Пеците баклаву на 200°Ц око 15-там минута док лепо не порумени.
Пецену баклаву охладите.
За прелив прокувајте шећер и воду и залијте са врућим сирупом по хладној баклави.
Баклаву послужите охлађену.