Рецепт за БЕЛЕ БАЈАДЕРЕ - Преукусан ситни колач, брзо и лако се спрема, можете га додати на славски мени
Уколико сте љубитељ стандардне бајадере и ова ће вам се сигурно свидети.
Уколико волите класичне бајадере, сигурно ће вам се свидети и рецепт за беле бајадере које су преукусне. Рецепт је једноставан тако да ћете брзо на столу имати своју посластицу.
Састојци:
- 125г млевених ораха
- 125г млевеног кекса
- 250г млека у праху
- 600г кристал шећера
- 250г маргарина
- 150г воде
350г шећера и 1дл воде ставити да ври око 5минута. Смакнути са рингле и додати 125 г маргарина исеченог на коцкице. Мешати док се отопи марагарин, па прелити претходно припремљену смесу од 125 г ораха, 125 г кекса и 125 г млека у праху. Добро изједначити смесу и растањити у тацни.
250г шећера и 50 мл ставити да прокува. Кад се шећер истопи кувати још 2-3 минута. Затим додати 125 г маргарина исеченог на коцкице и 125г млека у праху. Склонити са рингле и мутити око 15 минута на најјачој брзини миксером око 15 минута. По жељи додати мало рума.
Овом масом премазати растањени део и то радити брзо јер се јако згушњава. Ако треба још да се поравна само поквастите нож и равнајте.
Штанглице сећи мокрим ножем.