ЛАКО СЕ ПРИПРЕМА
Овај ИТАЛИЈАНСКИ специјалитет Емина Јаховић ОБОЖАВА - Њена дијета је ригорозна и без шећера, али ово једе БЕЗ ГРИЖЕ савести
Она некада воли да поједе нешто слатко и мало сланије, па једном месечно примењује такозвани "дан за варање", када једе све оно што јој се једе.
Емина Јаховић важи за једну од најлепших и најзгоднијих певачица на нашој естрадној сцени.
Поред тога што брине о својој лепоти, она и те како води рачуна и о свом физичком изгледу, а годинама је под посебним надзором нутриционисте.
Емини је забрањена употреба шећера и житарица, као и генетски модификованих намирница. Упоредо са тим део њене свакодневне рутине су захтевни тренинзи.
Како је певачица једном навела да увек одвоји себи и дан када може да поједе нешто слатко, али и нешто сланије.
Међутим, постоји један оброк који је веома заситан, а здрав и не ремети дијету. Такође, за припрему овог оброка вам треба само пар минута.
Реч је о италијанском специјалитету, такозваним панини сендвичима.
Оно што је поента ових сендвича су разне варијанте препеченог хлеба и грилованог поврћа. Наравно увек можете додати и нешто од меса, као и моцарелу. Зачини и маслиново уље су обавезни. Емина је у своје сендвиче додала моцарелу и парадајз, а ми вам доносимо нашу верзију ових италијанских оброка.
Састојци
1/4 шоље (50 мл) маслиновог уља
2 кашике (30 мл) балсамико сирћета
По 3/4 кашичице (4 мл) соли и бибера
4 чешња млевеног белог лука
1 тиквица исечена на кришке дебљине 1 цм
1 црвена паприка исечена на траке
1/2 мале главице црвеног лука исеченог у кришке дебљине 1 цм
1/4 шоље (50 мл) песта, као што су артичоке, босиљак или парадајз сушен на сунцу
8 кришки свежег италијанског хлеба дебљине 1 цм
1/4 шоље (50 мл) укисељених љутих папричица
1 шоља (250 мл) ренданог сира, као што је проволоне, асиаго или моцарела
Припрема
Помешајте уље, сирће, со, бибер и бели лук. Додајте тиквице, црвену паприку и црни лук. Протресите састојке да бисте их обложили смесом. Нанесите малу количину уља за печење на плоче за припрему хране. Грилујте поврће у серијама 3 до 5 минута или док не потамни и омекша. Премажите 4 парчета хлеба песто сосом. Прекријте поврћем, укисељеним љутим папричицама и сиром. Прекријте сендвиче преосталим кришкама хлеба.
Србија Данас/Ј.Шипчић