LAKO SE PRIPREMA
Ovaj ITALIJANSKI specijalitet Emina Jahović OBOŽAVA - Njena dijeta je rigorozna i bez šećera, ali ovo jede BEZ GRIŽE savesti
Ona nekada voli da pojede nešto slatko i malo slanije, pa jednom mesečno primenjuje takozvani "dan za varanje", kada jede sve ono što joj se jede.
Emina Jahović važi za jednu od najlepših i najzgodnijih pevačica na našoj estradnoj sceni.
Pored toga što brine o svojoj lepoti, ona i te kako vodi računa i o svom fizičkom izgledu, a godinama je pod posebnim nadzorom nutricioniste.
Emini je zabranjena upotreba šećera i žitarica, kao i genetski modifikovanih namirnica. Uporedo sa tim deo njene svakodnevne rutine su zahtevni treninzi.
Kako je pevačica jednom navela da uvek odvoji sebi i dan kada može da pojede nešto slatko, ali i nešto slanije.
Međutim, postoji jedan obrok koji je veoma zasitan, a zdrav i ne remeti dijetu. Takođe, za pripremu ovog obroka vam treba samo par minuta.
Reč je o italijanskom specijalitetu, takozvanim panini sendvičima.
Ono što je poenta ovih sendviča su razne varijante prepečenog hleba i grilovanog povrća. Naravno uvek možete dodati i nešto od mesa, kao i mocarelu. Začini i maslinovo ulje su obavezni. Emina je u svoje sendviče dodala mocarelu i paradajz, a mi vam donosimo našu verziju ovih italijanskih obroka.
Sastojci
1/4 šolje (50 ml) maslinovog ulja
2 kašike (30 ml) balsamiko sirćeta
Po 3/4 kašičice (4 ml) soli i bibera
4 češnja mlevenog belog luka
1 tikvica isečena na kriške debljine 1 cm
1 crvena paprika isečena na trake
1/2 male glavice crvenog luka isečenog u kriške debljine 1 cm
1/4 šolje (50 ml) pesta, kao što su artičoke, bosiljak ili paradajz sušen na suncu
8 kriški svežeg italijanskog hleba debljine 1 cm
1/4 šolje (50 ml) ukiseljenih ljutih papričica
1 šolja (250 ml) rendanog sira, kao što je provolone, asiago ili mocarela
Priprema
Pomešajte ulje, sirće, so, biber i beli luk. Dodajte tikvice, crvenu papriku i crni luk. Protresite sastojke da biste ih obložili smesom. Nanesite malu količinu ulja za pečenje na ploče za pripremu hrane. Grilujte povrće u serijama 3 do 5 minuta ili dok ne potamni i omekša. Premažite 4 parčeta hleba pesto sosom. Prekrijte povrćem, ukiseljenim ljutim papričicama i sirom. Prekrijte sendviče preostalim kriškama hleba.
Srbija Danas/J.Šipčić