РЕЦЕПТ ЗА КРОФНЕ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ! Ово вам је ИДЕАЛНА посластица за УРАНАК!
Обожаваће их сви!
Уколико сте у потрази за посластицом којом ћете употпунити сутрашњи ручак или уранак, ово је идеална послстица за вас. Рецепт за крофне по бакином рецепту, са врло мало уља, укусне и практичне јер их можете понети и ако боравите напољу.
Остала су вам јаја од Ускрса? Искористите их за неку од ове 3 оброк салате - прсте да полижете! (РЕЦЕПТИ)
Потребно је: 650 гр брашна; 30 гр квасца; 1 кашичица шећера; мало соли; 200 мл млека; 3 жуманцета; 100 мл уља; корица лимуна.
Припрема: Квасац потопити у топлом млеку додати шећер и мало брашна. У чинију или миксер ставити брашно додати квасац који је надошао, жуманца, млеко, уље со, и корицу лимуна и добро израдити тесто. Оставити да порасте око 30 мин па развити оклагијом 1 цм дебљине.
ОЧИСТИТЕ ОРГАНИЗАМ ОД ОТРОВА У САМО ПЕТ КОРАКА: Убаците новине у дневну рутину и ПРОЦВЕТАЈТЕ!
Вадити крофне али средином бушити са малом чашицом ако немате оригинал справицу за те крофне. Ређати на подмазан послужавник, покрити кесом и оставити опет да одмарају око 15 мин.
САМО ПАР САТИ: Ево колико дуго ЈАЈА могу да стоје на СОБНОЈ ТЕМПЕРАТУРИ, након тога нису за јело!
У дубљу шерпу сипати уље, и загрејати не јако, ставити надошлу крофну само је окренути и поклопити. Мало шерпу продрмати. Пржити са обе стране.
Видео рецепт симпатичне баке погледајте овде.