КРАЉИЦА СРПСКЕ ТРПЕЗЕ! Ролована ПИТА СА СИРОМ боља је него било који БУРЕК ИЗ ПЕКАРЕ, заврните рукаве и почните!
Прави се од готових кора са сиром, невероватно једноставно, а укус је одушевио и највеће гурмане.
Пита је једно од омиљених српских традиционалних јела, па никада није на одмет поделити рецеп о једној варијанти краљице из рерне. Данас бака Јела дели своју тајну за преукусну роловану питу са сиром.
БОЉА НЕГО ИЗ ПЕКАРЕ! Најмекше тесто из бакине кухиње, припрема се веома једноставно и брзо (ВИДЕО)
Убедљиво НАЈНЕОБИЧНИЈА ЗИМНИЦА! Јесте ли знали да се КУПУС може УКИСЕЛИТИ за само 48х, а да ШАМПИЊОНИ иду одлично уз краставчиће?
Потребно је:
- 150 гр сира
- 300 гр танких кора
- 3 јаја
- 200 мл јогурта
- 2 пуне кашике гриза
- 100 мл уља
- 1/2 прашка за пециво
- тепсија пречника 24 цм
Припрема:
Измешати сир, јаја, јогурт, гриз, прашак за пециво и уље. Танку кору раширити на сто и углове окренути према себи. Премазати са пуном мањом кутлачом надева који ћете развући по кори. Одозго преклопити шпиц коре и формирати кору која подсећа на мараму. Савити углове на средини, а доњи део повући на горе и формирати писмо. Још мало премазати надевом, па увити у ролницу.
Ређати у подмазану тепсију у круг. Ако остане надева прелити преко пите. Пећи на 200 степени Ц око 30-40 минута да лепо порумени. Истрести на округли послужавник наопако. Часа јогурта и уживајте у сваком залогају!