KRALJICA SRPSKE TRPEZE! Rolovana PITA SA SIROM bolja je nego bilo koji BUREK IZ PEKARE, zavrnite rukave i počnite!
Pravi se od gotovih kora sa sirom, neverovatno jednostavno, a ukus je oduševio i najveće gurmane.
Pita je jedno od omiljenih srpskih tradicionalnih jela, pa nikada nije na odmet podeliti recep o jednoj varijanti kraljice iz rerne. Danas baka Jela deli svoju tajnu za preukusnu rolovanu pitu sa sirom.
BOLJA NEGO IZ PEKARE! Najmekše testo iz bakine kuhinje, priprema se veoma jednostavno i brzo (VIDEO)
Ubedljivo NAJNEOBIČNIJA ZIMNICA! Jeste li znali da se KUPUS može UKISELITI za samo 48h, a da ŠAMPINJONI idu odlično uz krastavčiće?
Potrebno je:
- 150 gr sira
- 300 gr tankih kora
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 2 pune kašike griza
- 100 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- tepsija prečnika 24 cm
Priprema:
Izmešati sir, jaja, jogurt, griz, prašak za pecivo i ulje. Tanku koru raširiti na sto i uglove okrenuti prema sebi. Premazati sa punom manjom kutlačom nadeva koji ćete razvući po kori. Odozgo preklopiti špic kore i formirati koru koja podseća na maramu. Saviti uglove na sredini, a donji deo povući na gore i formirati pismo. Još malo premazati nadevom, pa uviti u rolnicu.
Ređati u podmazanu tepsiju u krug. Ako ostane nadeva preliti preko pite. Peći na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. Istresti na okrugli poslužavnik naopako. Časa jogurta i uživajte u svakom zalogaju!