РУЧАК ЗА САТ ВРЕМЕНА! Додајте МУСАКИ од тиквица ОВАЈ састојак и постаће омиљено јело целе породице! (ВИДЕО)
Преукусно...
Многи су љубитељи стандардне мусаке, са кромпиром, међутим сигурни смо да јој је ова са тиквицама достојна замена.
Оно што је посебно издваја јесте посебан додатак - качкаваљ, који даје феноменалан укус.
Ево и како се припрема:
СВЕ ПРШТИ ОД ЛУКСУЗА! Драгана Мирковић БРУТАЛНИМ авионом летела за Дубаи, а онда показала и ХОТЕЛ!
Ова биљка расте и на камену, спас је за ЖЕЛУДАЧНЕ тегобе, а ево КО никако не сме да је уноси!
СЕКЛИ ЈЕ! Певачица ишла на смањивање желуца, па показала ШОКАНТНЕ ФОТКЕ резова и МОДРИЦА по телу (ФОТО)
Потребно је:
- 2 веће тиквице
- 350-400 гр млевеног меса
- 1 главица црног лука
- 2 јаја
- 200 гр киселе павлаке
- 100 мл млека
- 4 кашике ренданог качкаваља
- мало суве сланине (није обавеза)
- со, бибер
- црвена млевена паприка
- 3 чена белог лука
Припрема:
Тиквице огулити и исећи на тање листиче. Посолити и оставити 15 мин па оцедити течност. Месо испржити на главици црног лука коју сте исецкали и мало уља. Додати сецкан бели лук, со бибер, паприку може и мало љуте туцане, по жељи. Све изједначити. Подмазати плех 35x25 цм, поређати на дно пола тиквица, па истрести преко њих целокупно месо и пректити другом половином тиквица. Јаја разбити, додати павлаку и млеко као и рендан качкаваљ. Све добро измешати, па прелити тиквице. По жељи на врх поређати суву сланину листиће. Пећи на 220 степени Ц, око сат времена.