МЕКАНА И УКУСНА: Припремите ПОГАЧУ по бакином рецепту, идеална за празнични ручак (ВИДЕО)
Предобра!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за прелепу, укусну и веома декоративну погачу. Можете је припремати сада у време празника, а поред тога што ће кућа мирисати на ово дивно тесто, укућани ће бити одушевљени укусом.
Потребно је:
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 јаја
- 50 мл маслиновог уља
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
- 600-650 гр брашна
- 50 гр маслаца за премазивање
- жумаце
Припрема:
Растопити квасац у млаком млеку додати шећер па кад запени сипати у ванглицу. Додати млако јогурт, јаја и ује. Додавати брашно док се не добије мекше глатко тесто. Мало посолити. Покрити да одмори 30 минута.
Тесто поделити на два дела веће и мало мање. То веће поделити на 4 дела обликовати лопте па покрити 5 минута. Сваку лопту разваљати у облику тањира премазати танко са маслацом и стављати једну преко друге.
"Пила сам воду од киселих краставаца 7 дана и решила ми је проблем који ме је ОДУВЕК МУЧИО"
Млад МЕСЕЦ у ЈАРЦУ СУТРА ДОНОСИ ПРЕОКРЕТ: Припремите се за ПРОМЕНЕ, време је за излазак из зоне комфора
Задњу не треба мазати. Рукама мало притиснути, па исећи на 8 троуглова. Плех 22 цм обложити пек папиром, ређати троуглове у круг плеха један шири део па ужи / уврх / до ивице и тако редом наизменично. Направити један ваљак мали па исећи на осам делова и рукама обликовати мале лоптице па убацити између троуглова до ивице плеха. Од другог дела теста оставити врло мали део лоптице за средину и један мањи део за једну.
Остали поделити на пола развити први у правоугаонил па премазати маслацом. И други део развити па поклопити први део- Исећи на траке 1цм, па спојити две и увити кику сећи кике па убацити на ивице где се спајају троуглови један иде ка средини, а други ка ивици. Направити још једну тању кикицу обавити око лоптице која иде у средину па убацити у средину погаче.
Оставити да одмори па премазати жуманцетом и посути сусамом. Пећи на 180 степени Ц око 40 -45 мин. Покрити да одмори па извадити из плеха.