СПЛИТСКА ТОРТА је пуна крцкавих ораха и топљене ЧОКОЛАДЕ - Прави драгуљ на свечаној трпези, посластица каквој нема равне
Испробајте нове укусе за свечане торте којима нико не може одолети
Састојци:
за бисквит:
150 г ситно исецканих ораха
150 г ситно исецканих сувих смокви
150 г ситно исецканог сувог грожђа
рендана корица од 1 наранџе
60 г глатког брашна
9 белањаца
150 г шећера
за крему:
9 жуманаца
125 г шећера у праху
1 кесица ванил шећера
150 г маслаца
за украшавање торте:
мало отопљене тамне чоколаде
сецкани ораси
Припрема:
Исецкајте орахе, суве смокве, суво грожђе и рендану корицу од наранџе и све измешајте са мало брашна. Умутите посебно беланце са шећером па додајте ово сецкано суво воће. Излијте у плех на папир за печење па пеците око 30 минута на 180 степени Целзијуса.
Када се охлади бисквит, исеците га на 3 једнаке траке и оставите да се добро охлади.
Скувајте фил тако што ћете пенасто умутити жуманца, ванил шећер и шећер у праху па кувати на пари пар минута. Затим у прохлађен фил додати маргарин па све умутити. Филовати коре, па их прелити са отопљеном чоколадом и орасима.
Србија Данас/Стил, Вања Миленковић/Пренела Ј.Ш.