Укусне посне паприке - Јединствена и укусна варијанта овог традиционалног јела ће вас одушевити! (РЕЦЕПТ)
25.06.2023.
08:14
Коментари (0)
Неприкосновено задовољство.
Овај рецепт за посне паприке пружа јединствену и укусну варијанту овог традиционалног јела. Састојци као што су просо, поврће и зачини комбинирају се на начин који гарантира да нећете примијетити разлику у односу на класичне паприке пуњене месом.
Састојци:
- 200 г проса
- 1 веза младог црног лука
- Мало белог лука
- 1 већа шаргарепа (рендана)
- Зачин, мљевена паприка
- Мљевени бибер
- По жељи јаје (опционално)
- Уље
- 1 парадајз
- 200 мл парадајз сока
ОВАЈ ЗНАК У ЈУЛУ ће освојити судбински џекпот: Све иде као подмазано - БРДО ПАРА, СРЕЋЕ И ЉУБАВИ!
ОВАЈ ЗНАК У ЈУЛУ ће освојити судбински џекпот: Све иде као подмазано - БРДО ПАРА, СРЕЋЕ И ЉУБАВИ!
ПОМОЛИТЕ СЕ ОВАКО - Најкраћа молитва која постоји, осам речи које помажу да свака ЖЕЉА буде ОСТВАРЕНА
ПОМОЛИТЕ СЕ ОВАКО - Најкраћа молитва која постоји, осам речи које помажу да свака ЖЕЉА буде ОСТВАРЕНА
Припрема:
- На уљу пропржите ситно исјецкан црни лук и рендану шаргарепу.
- Додајте добро опран просо, суви зачин, мљевени бибер и гранулирани бијели лук по жељи. Све добро промијешајте.
- Напуните паприке смјесом од проса и поврћа, затварајући их круговима парадајза.
- Улијте 200 мл парадајз сока и додајте исту количину воде.
- Ако желите гушћи сос, додајте кашичицу брашна у парадајз сок.
- Прелите мало уља одозго, поклопите и ставите у претходно загријану рерну на 220°Ц.
- Пеците 50-60 минута.
- Послужите посне паприке као главно јело, а можете их послужити уз пире од кромпира као прилог.
Посне паприке су изврстан избор за оне који преферирају биљну прехрану или желе уживати у лаганој, али укусној посној верзији овог популарног јела. Испробајте овај рецепт и одушевит ће вас богатство окуса које пружа. Уз додатак пиреа од кромпира, имате цјеловит и задовољавајући оброк који ће вас сигурно одушевити.
Надам се да ће вам овај рецепт помоћи и да ће вам посне паприке бити укусне! Уживајте у оброку!