И СЛАТКО И СЛАНО: Ово је СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ за најлепши пуњени кромпир који ћете икада пробати (ВИДЕО)
Подсећа на кнедле, само су укусније
У Србији готово свако домаћинство на столу има кромпир у разноразним облицима.
Међутим, да ли сте знали да од кромпира може да се направи и посластица, а да то нису кнедле?
Док РАК има проблеме са ЗДРАВЉЕМ, РИБЕ се осећају СЈАЈАНО: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за први дан ФЕБРУАРА!
ОСТАВИТЕ ЦИГАРЕТЕ ЗА МАЊЕ ОД ДВА МЕСЕЦА: Важно је неколико ствари, али само једна је ПРЕСУДНА!
НАГЛАШАВА НОГЕ И САКРИВА СТОМАК: Ово је трик са само две СТВАРИ који ће оплеменити сваку вашу ХАЉИНУ (ВИДЕО)
Потребно је:
- 600гр кромпира
- 1 лонче од 200 гр брашна (мало за посипање)
- со
- 1 кашика уља
- 1 јаје
Надев:
- сир
- џем
Припрема:
Кромпир скувати у љусци па га огулити. Виљушком изгњечити , додати јаје, со и уље, па све то измиксирати.
Додати лонче брашна па рукама измесити. Умесите тесто да буде мекано, па га проспите по столу са мало брашна и замесите. Затим их развите и исеците на траке.
Сир издробите па напуните тесто њиме, у који год облик желите. То може бити ваљкасти облик или лоптице, а можете користити и модлице за колаче.
Кад завршите са пуњењем сира, напуните на исти начин и џемом, па кувајте 4-5 минута .
Док се кува пропржите презле, па их уваљајте.
Важно је да их сервирате топле. Могу бити и као додатак и као самостални оброк.