ЗДРАВА МУСАКА! Уместо кромпира искористите ОВУ намирницу и једите БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ - по Бакином рецепту (ВИДЕО)
Обожаваћете је!
У Србији једно од најомиљенијих јела је мусака - од кромпира или пиреа, потпуно нам је свеједно, само да је мусака.
Ипак што више желимо да јој обогатимо укус, то више расту калоријске вредности.
САДА САМ ЗАДОВОЉНА, РАДУЈЕМ СЕ ДРУГОЈ ТРУДНОЋИ: Луна Ђогани проговорила о мајчинству и СВОЈОЈ СРЕЋИ
ПУН МЕСЕЦ У ЛАВУ ДОНОСИ ПРЕОКРЕТ: Лав и Шкорпија да се ПРИПРЕМЕ за велике ПРОМЕНЕ, а Стрелац за изненађење
Док су РИБЕ у кризу, ВАГА отпочиње нову везу: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 08.02
Зато смо за вас припремили рецепт за ултра здраву мусаку са карфиолом. Укус јој је и бољи него огириналној мусаки.
Потребно је:
- 1 карфиол средње величине
- 2 јаја
- 200 гр киселе павлаке
- 200 мл јогурта
- 3 чена белог лука
- рендан качкаваљ
- со
Припрема:
Карфиол искидати на цветове па опрати и ставити да се бари у сланој води око 10-15 минута. Мањи плех подмазати маслиновим уљем и поређати обарен карфиол.
Умутити јаја додати 200 гр киселе павлаке, додати 200 мл јогурта и кашику ренданог качкаваља.
Карфиол посолити па прелити спремљен прелив. Посути још ренданог качкаваља.
Пећи на 220 степени око 50 мин.. Овако спремљен је заиста фантастична и обавезно треба пробати.