СПОЉА ХРСКАВА, А УНУТРА МЕКАНА КАО ДУША: Ово је рецепт за најукуснију ПОГАЧУ по Бакином рецепту (ВИДЕО)
Прсте да полижеш!
Сви волимо да поједемо добар хлеб или погачу, поготову ако је споља хрскава, а унутра мекана као душа.
Управо вам доносимо један такав рецепт за погачу коју ће ваши укућани пожелети да им правите сваког дана.
ДЕВИЦА је нервозна, док је БИК преоптерећен послом: Ево шта вам доноси ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 4.02.
СТАРИЈИ ЈЕ ОД ЊЕ ЧАК 31. ГОДИНУ! Запрепастићете се кад видите ко је МУЖ познате водитељке "Слагалице" (ФОТО)
"БОЛЕЛО ЈЕ, БИЛА САМ АНКСИОЗНА": Јелена Ђоковић открила детаље брака са Новаком - он је као дете
Потребно је:
- 250 мл воде
- 30 мл маслиново уље
- 15 гр квасца
- 400-450 гр брашна
- соли
Припрема:
У мало млаке воде растворити квасац, додати 1 кашичицу шећера и измешати, оставити да запени.
У ванглицу додати остатак воде, брашно, уље со и замесити мекано глатко тесто, па оставити на топлом да порасте па га истрести на сто премазан уљем.
Пресавити га рукама и оставити покривено 10 мин. Масним рукама на папир из тепсије развити рукама и истањити, покрити да одмара 15 мин.
Прстима пресећи погачу на коцке. Жуманце умутити са 1 кашиком уља додати 2 кашике млека и 1 кашиком гриза. Умутити па премазати погачу.
Рерну загрејте на 210 степени, па погачу пеците између 20-25 минута.