LAGANA, KREMASTA I UKUSNA: Napravite raskošnu KAPUĆINO TORTU bez uključivanja rerne!
Ukoliko volite kapućino, ovo je prava poslastica za vas.
Lagana, kremasta i nikako preslatka. A ono što je najbolje - ne peče se! Nećete ni uključiti rernu, a pred vama će se naći gotova torta! I to sa ukusom mnogima omiljenog kapućina.
Sastojci:
Za koru:
- 1 šolja keksa po želji, izmrvljenog - 4 kašike putera, istopljenog
Za fil:
- 3/4 šolje mleka - 1 list želatina - 230g maskarpone sira - 100g milerama - 3/4 šolje šećera - 2 lašičice vanila ekstrata - 3 kašike nes kafe - 2 šolje slatke pavlake - cimet za ukrašavanje
Priprema:
Pomešajte komadiće keksa zajedno sa puterom. Obložite sud ovom smesom u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Ostavite ga neko vreme u frižideru da se stegne.
Kako biste napravili fil, ulijte mleko u šerpu u koju ćete dodati želatin. Ostavite ga dva minuta da se rastopi. Zatim je stavite na laganu vatru i mešajte sve dok se želatin potpuno ne rastvori. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Ulupajte maskarpone tako da postane kremast. Dodajte u to malo milerama, šećera i vanile. Zatim umešajte i želatin.
Rastvorite kafu sa 2 kašike vrele vode. Mešajte dok se ne rastopi. Dodajte smesi sa sirom.
Izvadite sud sa keksom i premažite preko njega sirni namaz. Ostavite u firžideru 4 sata.
Neposredno pre serviranja umutite slatku pavlaku i premažite po vrhu. Popite cimetom.
Ohladite još malo u frižideru, a potom servirajte.
Prijatno!