ЛАГАНА, КРЕМАСТА И УКУСНА: Направите раскошну КАПУЋИНО ТОРТУ без укључивања рерне!
Уколико волите капућино, ово је права посластица за вас.
Лагана, кремаста и никако преслатка. А оно што је најбоље - не пече се! Нећете ни укључити рерну, а пред вама ће се наћи готова торта! И то са укусом многима омиљеног капућина.
Састојци:
За кору:
- 1 шоља кекса по жељи, измрвљеног - 4 кашике путера, истопљеног
За фил:
- 3/4 шоље млека - 1 лист желатина - 230г маскарпоне сира - 100г милерама - 3/4 шоље шећера - 2 лашичице ванила екстрата - 3 кашике нес кафе - 2 шоље слатке павлаке - цимет за украшавање
Припрема:
Помешајте комадиће кекса заједно са путером. Обложите суд овом смесом у који сте претходно ставили папир за печење. Оставите га неко време у фрижидеру да се стегне.
Како бисте направили фил, улијте млеко у шерпу у коју ћете додати желатин. Оставите га два минута да се растопи. Затим је ставите на лагану ватру и мешајте све док се желатин потпуно не раствори. Склоните са рингле и оставите да се охлади.
Улупајте маскарпоне тако да постане кремаст. Додајте у то мало милерама, шећера и ваниле. Затим умешајте и желатин.
Растворите кафу са 2 кашике вреле воде. Мешајте док се не растопи. Додајте смеси са сиром.
Извадите суд са кексом и премажите преко њега сирни намаз. Оставите у фиржидеру 4 сата.
Непосредно пре сервирања умутите слатку павлаку и премажите по врху. Попите циметом.
Охладите још мало у фрижидеру, а потом сервирајте.
Пријатно!