NUTRICIONISTA UPOZORAVA: Ove DVE NAMIRNICE, podstiču UPALNE PROCESE i dovode do nagomilavanja KILOGRAMA
Najviše ih konzumiramo za doručak!
Prema rečima nutricionista, izbor pogrešnih namirnica za doručak ne samo da može uticati i na kilažu već i stvara podlogu za stvaranje upalnih procesa.
- Jedna od najgorih navika za doručak je konzumiranje rafinisanih ugljenih hidrata, kakvi se nalaze u pekarskim proizvodima. Ukoliko imaju i dodati šećer, dobijate povećan rizik od pogoršavanja upalnih procesa u telu - kaže nutricionista Ejmi Gudson, koja je dodala da bi takva kombinacija bila lisnato testo koje se pravi sa masnoćama, slatkiši kao što su kroasan, buhtla ili druga peciva sa džemom ili čokoladom.
Slano pecivo jedite ukoliko ne sadrži mesne prerađevine.
Dobro POZNAT SINDROM - psihijatar OTKRIO DIJAGNOZU Miljane Kulić: Pre OBRAČUNA i diskvalifikacije tražila ove LEKOVE
STRUČNJAK OTKRIVA kako da PODMLADITE KOŽU i do 15 godina, bez odlaska "pod nož"! Tajna leži u ovoj RUTINI (VIDEO)
- Suhomesnati proizvodi povezani su sa razvojem hroničnih upala, naročito ako su u pitanju kobasice ili slanina. Možete povremeno da pojedete malo, ali unošenje svakog dana nikako nije dobra ideja - rekla je Gudson.
Kafa i sok podstiču razvoj bakterija u sistemu za varenje.
- Postoje istraživanja koja dokazuju da zaslađena pića mogu da podstaknu razvoj upalnih bakterija u sistemu za varenje, što podiže rizik od gojaznosti i zapaljenskih bolesti creva. Ako su u pitanju jednostavni šećeri, dovešće do skokova i padova šećera u krvi - navela je Ejmi.
Kafa može biti zdrav dodatak jutarnjem obroku, ako je pijete umereno i ne dodajete joj "sve i svašta". Više kašičica šećera ili šlag kafu pretvaraju u recept za hronične upale, ako je tako pijete svakog dana