НУТРИЦИОНИСТА УПОЗОРАВА: Ове ДВЕ НАМИРНИЦЕ, подстичу УПАЛНЕ ПРОЦЕСЕ и доводе до нагомилавања КИЛОГРАМА
Највише их конзумирамо за доручак!
Према речима нутрициониста, избор погрешних намирница за доручак не само да може утицати и на килажу већ и ствара подлогу за стварање упалних процеса.
- Једна од најгорих навика за доручак је конзумирање рафинисаних угљених хидрата, какви се налазе у пекарским производима. Уколико имају и додати шећер, добијате повећан ризик од погоршавања упалних процеса у телу - каже нутрициониста Ејми Гудсон, која је додала да би таква комбинација била лиснато тесто које се прави са масноћама, слаткиши као што су кроасан, бухтла или друга пецива са џемом или чоколадом.
Слано пециво једите уколико не садржи месне прерађевине.
Добро ПОЗНАТ СИНДРОМ - психијатар ОТКРИО ДИЈАГНОЗУ Миљане Кулић: Пре ОБРАЧУНА и дисквалификације тражила ове ЛЕКОВЕ
СТРУЧЊАК ОТКРИВА како да ПОДМЛАДИТЕ КОЖУ и до 15 година, без одласка "под нож"! Тајна лежи у овој РУТИНИ (ВИДЕО)
- Сухомеснати производи повезани су са развојем хроничних упала, нарочито ако су у питању кобасице или сланина. Можете повремено да поједете мало, али уношење сваког дана никако није добра идеја - рекла је Гудсон.
Кафа и сок подстичу развој бактерија у систему за варење.
- Постоје истраживања која доказују да заслађена пића могу да подстакну развој упалних бактерија у систему за варење, што подиже ризик од гојазности и запаљенских болести црева. Ако су у питању једноставни шећери, довешће до скокова и падова шећера у крви - навела је Ејми.
Кафа може бити здрав додатак јутарњем оброку, ако је пијете умерено и не додајете јој "све и свашта". Више кашичица шећера или шлаг кафу претварају у рецепт за хроничне упале, ако је тако пијете сваког дана